Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće ići

Iran zabranio ulazak u zemlju dvojici inspektora UN-a

Prosvjed3
Reuters
21.06.2010.
u 18:56

Ovakav je potez povučen nakon što je UN izglasovao uvođenje četvrtog kruga sankcija Iranu.

Dvojici inspektora Ujedinjenih naroda onemogućen je ulazak u Iran zbog toga što su iznijeli “lažne informacije” o iranskim nuklearnim aktivnostima, prenosi Glas Amerike (VOA).

Ovakav je potez povučen nakon što je UN  izglasovao uvođenje četvrtog kruga sankcija Iranu zbog njegova nuklearnog programa.  Iran tvrdi da su njegove nuklearne aktivnosti isključivo mirnodopske namjene.  Vrhovno nacionalno vijeće za sigurnost Irana u petak je objavilo odgovor na to, nazvavši UN-ove sankcije ilegalnima.

Sjedinjene Države i Europska unija također su proširile svoje sankcije protiv Teherana.  Rusko ministarstvo vanjskih poslova oštro je kritiziralo ove europske i američke postupke, rekavši da dodatne sankcije potkopavaju Vijeće sigurnosti i nastojanja članica da surađuju u vezi s Iranom.

Među mjerama Europske unije nalaze se  zabrana novih ulaganja, tehnička pomoć i transfer tehnologije za ključne iranske sektore proizvodnje nafte i prirodnog plina. Na američkoj crnoj listi nalazi se jedna  iranska banka koju kontrolira država i 22 naftne i petrokemijske kompanije.

Komentara 95

OB
-obrisani-
00:09 22.06.2010.

Ups! Sorry! Mislio sam da se ovdje komentira članak ali vidim da se tu samo pametno raspravljaju!

PA
Pasdaran
17:48 22.06.2010.

lschmidt, znači Iran i Irak je probližno jedno te isto, je li? O Isuse i Marijo pa kakve se degenerike majke rađaju...

Avatar DonLon
DonLon
07:49 24.06.2010.

Ljudi, sto da radim ???? Pasirani Kiro je izbrisao sve moje postove na ovoj temi !!!! Mule su zadovoljene, sveta istina je spasena !!!! Stari lazov korist stare trikove uz pomoc Vecernjeg Lista !!!! E, to me je stvarno dotuklono dotuklo ! :) :) :) :) :) :) :) PasKiro demonstrira demokraciju u akciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije