Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukidanje ograničenja uznemirilo Saudijsku Arabiju i Izrael
Povratak na članak

Iran: UN-ov embargo je istekao, od sad nabavljamo oružje

Moskva je u rujnu potvrdila spremnost na razvoj vojne suradnje s Teheranom nakon isteka embarga, a ni Kina ne skriva namjeru da nakon 18. listopada prodaje oružje Iranu.

Komentari 2

SI
sisavac
11:40 19.10.2020.

amer već najavio sankcije svakome tko isporuči iranu bilo kakvo naoružanje. znači, ići će trgovina ispod stola, daleko od javnih nabava i javnog otvaranja ponuda. u iranskom susjedstvu svi su naoružani do zuba najmodernijim američkim, francuskim, engleskim i njemačkim naoružanjem. a iran je pojedinačno, brojčano, ipak najveća arapska zemlja, sa strahovitim utjecajem. i zanimljivo, on nije monarhija, oni čak imaju i izbore, kod njih čak i narod o nečemu odlučuje, za razliku od zapadnih saveznika koji imaju doživotne vječne garniture kraljeva, prinčeva, narod nema prava nikakvih. zapad se tu miješa u jedne unutarnje vjerske i političke odnose, što nikad nije dobro završilo. nema nikakvih dokaza da iran pomaže hutu borce u jemenu, al nekako nitk one reagira na saudijsko iživljavanje nad jemencima, sa zapadnim oružjem... ok, takvo je stanje. al sad, ne zauvijek. ništa nije vječno, pa ni ovi odnosi neće vječno potrajati.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
08:09 19.10.2020.

Koje Amerin kriv tako su htjeli pravili se serifi.Vjerovatno ce Rusija isporucit S400 i SU 35 avione sto komada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.