Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEZFOUL

Iran predstavio novi balistički projektil dometa 1000 km

Fateh, projektil (1)
Foto: AFP/PIxsell
08.02.2019.
u 18:55

Čuvari Islamske revolucije su u ponedjeljak otkrili "novi balistički projektil" dometa 1000 km, prema novinskoj agenciji te ideološke vojske Irana

Čuvari Islamske revolucije su u ponedjeljak otkrili "novi balistički projektil" dometa 1000 km, prema novinskoj agenciji te ideološke vojske Irana. Novi projektil nazvan "Dezfoul" je najnovij model Zolfaghara koji je imao doseg 700 km, rekao je brigadni general Amirali Hajizadeh, zapovjednik zračnosvemirskih snaga Čuvara revolucije, prenosi agencija Sepah.

Iran je već prošle subote najavio da je "uspješno testirao krstareći projektil Hoveizeh", dometa većeg od 1350 km, što je objavljeno na 40. obljetnicu Islamske revolucije. Novi projektil u četvrtak su predstavili Hajizadeh i zapovjednik Čuvara revolucije general Mohamed Ali Jaafari u tvornici za proizvodnju projektila čiji položaj agencija Sepah nije otkrila.

Balistički programi Islamske revolucije zabrinjavaju Zapad koji optužuje Iran da želi povećati domet svojih projektila i destabilizirati Bliski istok, a zabrinut je i Izrael, zakleti neprijatelj Teherana. Iran ponavlja da je njegov program projektila povezan s nacionalnom sigurnosti i da je isključivo obrambenog karaktera pa se o njemu ne može pregovarati. Krajem siječnja je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian zaprijetio Iranu sankcijama ako ne odustane od proizvodnje projektila.

Tri borbena aviona F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva sletjela na Pleso

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
21:55 08.02.2019.

Naucili su na primjerima Afganistana, Libije, Jemena, Somalije, Sirije itd. da ce postati zrtva predatora tzv. smjenjivaca rezima, odnosno postavljaca marioneta s ciljem pljacke prirodnih resursa, ako se dobor ne zastite i uvijek imaju na raspolaganju sredstva uzvracanja na agresiju.

PL
@ploto@
20:27 08.02.2019.

Nije 1000km,nego preko 1350km.Taman da uđe duboko u Izrael.

ZA
zagmag
05:50 09.02.2019.

Sjetio sam se onog proročanstva da će musliman ispaliti atomsku na Europu kada sam ovo pročitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije