Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrdi SAD

Iran povećao broj podmornica i brodova u Perzijskom zaljevu

hormuški tjesnac, iranska mornarica, podmornica, helikopter (1)
Reuters/PIXSELL
13.02.2012.
u 12:47

Viceadmiral američke mornarice Mark Fox kazao je da su Iranci povećali broj podmornica, kojih trenutačno ima desetak, kao i broj jurišnih brodova

– Iran je povećao broj brodova u Perzijskom zaljevu od kojih bi se neki mogli upotrijebiti u samoubilačkim napadima – kazao je zapovjednik američkih pomorskih snaga na konferenciji za novinare održanoj u vojnoj bazi u Bahreinu, izvještava Reuters.

Viceadmiral američke mornarice Mark Fox kazao je da su Iranci povećali broj podmornica, kojih trenutačno ima desetak, kao i broj jurišnih brodova te je dodao da bi neki manji brodovi mogli biti naoružani bojnim glavama koje bi mogle biti iskorištene za samoubilački napad.

Na pitanje novinara jesu li spremni u slučaju napada, Fox je odgovorio da imaju veliki raspon različitih planova za ponuditi predsjedniku te da su spremni za napad već danas, no ustvrdio je da bi prednost u rješavanju problema ipak trebala imati diplomacija.

Komentara 28

OB
-obrisani-
19:43 13.02.2012.

koja huškanje na rat, povrača mi se

C1
c11dugi
13:01 13.02.2012.

ha, ha. Iranci su nešto slično kao JNA po kvaliteti ubojnih sredstava. S ovom podmornicom bi se lako obračunala i najnovija Abramovićeva jahta. Kako je na slici pretpovijesni model diverzantske podmornice pretpostavljam da sa nje neće ispaljivati dalekometne projektile.

PR
&primjedba
15:00 13.02.2012.

u 14:47h Alfons_x je napisao/la: Ja se još uvijek sjećam 2006 kada je moćna izraelska vojska dobila po nosu od malenog Hezbollaha....sjećaš li se ti prijatelju? ~~~~~~~~~~~~~~ Kako da se ne sjecam, drug Alfonso?! No, ti vrlo dobro znas... daa je ta ista vojska mogla od njih napraviti parkiraliste!? Ali nije, bas zbog ljudi ko ti... Mislis li da ce se takva *greska* ponoviti?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije