Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran

Iran osudio 86 prosvjednika na zatvorske kazne

iran-prosvjed
Reuters
17.03.2010.
u 17:14

Sud ih je proglasio krivima za djela protiv Islamske Republike, za nelegalno okupljanje i zavjeru protiv nacionalne sigurnosti.

Na zatvorske kazne osuđeno je 86 prosvjednika u Iranu koji su uhićeni u vrijeme protuvladinih prosvjeda u drugoj polovici prošle godine. Sud ih je proglasio krivima za djela protiv Islamske Republike, za nelegalno okupljanje, zavjere protiv nacionalne sigurnosti, propagande protiv Islamske Republike, članstvo u nelegalnim antirevolucionarnim grupama i remećenja javnog reda i mira. Sud nije specificirao trajanje zatvorskih kazni na koje su prosvjednici osuđeni.

Oporbene internetske stranice izvještavaju da je od ljeta, odnosno nakon predsjedničkih izbora na kojima je ponovno pobijedio Mahmud Ahmadinedžad, uhićeno više od 4000 prosvjednika i pripadnika oporbenih grupacija.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:20 17.03.2010.

Crovata Ima li uopce razlike izmedju njegovih napisa i tvojih? Nema. Razlicite su vam jedino pozicije. Uzgred, Nikator nikada nece biti uhapsen. Uhicen mozda, ali uhapsen nikada. Ovo sam napisao u dobroj namjeri.

OB
-obrisani-
20:22 17.03.2010.

A u medjuvremenu, red za vješanje.

OB
-obrisani-
18:57 17.03.2010.

A kada ce demokratska Hrvatska uhapsiti nikatora aka kirila aka mario koji je prvo bio sovinista a sada se unapredio u fasistu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije