Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ESKALACIJA

Iran objavio: Uhitili smo 17 špijuna CIA-e, neki su osuđeni na smrt

iranska mornarica
/DPA/PIXSELL
22.07.2019.
u 10:27

Nije jasno jesu li uhićenja povezana sa slučajem iz lipnja kada je Iran objavio da su otkrili veliku mrežu cyber-špijunaže

Iran je uhitio 17 špijuna koji rade za američku CIA-u, a neki od njih osuđeni su na smrtne kazne, objavili su iranski mediji u ponedjeljak.

Državna televizija citirala je iransku obavještajnu agenciju koja tvrdi da su raskrinkali CIA-in špijunski krug te da su uhitili 17 osoba. Jedan je dužnosnik kazao kako su neki od njih osuđeni na smrt.

"Identificirani špijuni bili su zaposleni u osjetljivim i vitalnim centrima u gospodarskim, nuklearnim, infrastrukturnim, vojnim i cyber-područjima... gdje su prikupljali tajne podatke", navodi se u priopćenju ministarstva, prenosi Reuters.

Nije jasno jesu li uhićenja povezana sa slučajem iz lipnja kada je Iran objavio da su otkrili veliku mrežu cyber-špijunaže koju je navodno vodila CIA te da su tada uhitili nekoliko američkih špijuna.

Ključne riječi

Komentara 38

ZI
_ziva_istina
13:01 22.07.2019.

Iran pokazuje muda, da nebi ostao sterilan?

TE
tetak
10:41 22.07.2019.

ameri sigurno šalju špijune u iran a što bi morali iranci dok ih uhvate ?

RI
riise
12:22 22.07.2019.

Ova eskalcija sukoba iranskoj eliti (političkoj) daje priliku da za lošu ekonomsku i socijalnu situaciju u zemlji okrive strance, posebno USA i UK...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije