Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okončana potraga

Irački veteran koji je ubio rendžericu pronađen mrtav

benjamin colton barnes
Reuters/PIXSELL
02.01.2012.
u 10:51

Rendžerica ga je pokušala zaustaviti da bi ga ispitala o pucnjavi u kojoj je ozlijeđeno četvero ljudi

Benjamin Colton Barnes, 24-godišnji veteran Iračkog rata za kojim je policija tragala nakon ubojstva rendžerice i pucnjave na novogodišnjoj zabavi, pronađen je mrtav, prenosi BBC. Ležao je u snijegu, okrenut licem prema zemlji, a na sebi je imao majicu, traperice i jednu tenisicu.

Margaret Anderson (34), rendžerica Nacionalnog parka Mount Rainier u saveznoj državi Washington, ubijena je u nedjelju nakon što je postavila barikadu kako bi zaustavila Barnesovo vozilo. Park je odmah zatvoren, a posjetitelji i osoblje povukli su se u centar za posjetitelje. Policija je nakon ubojstva rendžerice stigla u park, no teško naoružani Barnes počeo je pucati i na njih.

Barnes je bio tražen zbog prijašnje pucnjave u kojoj je ozlijeđeno četvero ljudi, koja se dogodila na novogodišnjoj zabavi u Skywayu, mjestu južno od Seattlea u istoj saveznoj državi. Vjeruje se da je do pucnjave došlo nakon svađe oko komada oružja.

Anderson je bila majka dvoje djece te udana za drugog rendžera. I sam je Barnes otac jednogodišnjeg djeteta, čija je majka protiv Barnesa dva puta tražila zabranu pristupa. Barnes je u Iraku bio 2007. i 2008. godine, a vjeruje se da je patio od PTSP-a.

 

Komentara 4

DU
Deleted user
11:22 02.01.2012.

Što li je tek radio u Iraku ovaj \"veteran\"? Da američka vojska ima ikakvog morala ovaj bi lik sigurno već bio u zatvoru zbog pokojeg zločina nad Iračkim civilima.

UN
unbekant
11:42 03.01.2012.

ti svi americki\"ratnici-kauboji\",koji su ubijali i klali diljem Iraka,Afganistana....,to su bili u americi bili ili osudjenici na smrt,ili dozivotni zatvorenici,ko ji su \"oslobodjeni\"kazne,pa ako prezive,nece vise u buharu,ali eto odmah nakon povratka doma,oni su se latili\"svog\"zanata.nista cudno....

ST
Startrack
16:06 03.01.2012.

MOnatami ja znam najmanje 20tak US veterana iz Afganistana i Iraka. Ti pises budalastine. A to radis jer su vas tukli krajem 90tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije