Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv ISIL-a

Iračka vojska ušla u Tikrit

Tikrit
Foto: Reuters/PIXSELL
11.03.2015.
u 15:03

Prije ulaska u Tikrit iračka vojska i šiitska milicija zauzele su izuzetno važan strateški grad Al Alam, sjeverno od Tikrita.

Iračke snage nakon žestokih borbi preuzele su dijelove Tikrita od militantne Islamske države. Sada kontroliraju sjeverni dio grada.

Iračke snage koje napreduju prema gradu iz četiri pravca oslobodili su kvart Qadisiya gdje se nalazi i vojna bolnica na kojoj se već vijori iračka zastava. Prije ulaska u Tikrit iračka vojska i šiitska milicija zauzele su izuzetno važan strateški grad Al Alam, sjeverno od Tikrita.

Na zapadnim prilazima gradu zaustavljeni su zbog minskih polja, dok se sa južne strane nema kopnenih operacija, već se iz zraka gađaju položaji ISIL-a. Prema iračkim vojnim izvorima, mnogi pripadnici ISIL-a noseći bijele zastave predali su se iračkim vlastima. 

>> U Iraku ubijen lider ISIL-a za južni Tikrit Abu Hamza Al-Abadi 

>> Srušite Sfingu i piramide iz Gize, naredio vođa ISIL-a Baghdadi

Komentara 9

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:42 11.03.2015.

Neokoni ce sada morati izmisliti nove "islamiste" (To je isto kao da netko kaze da su u Spanjolskoj "krscani" problem). Polako su im Iracani uz pomoc Irana unistili kreaciju zvanu ISIS unatoc noruzavanju i obucavanju od strane Turske, Jordana, Katara, Saudijske Arabije, Velike Britanije, Francuske, SAD i normalno zracne podrske Izraela. Usput ovi jos nisu uspjeli srusiti Asada tako da situacija nije bas najpovoljnija za nase imperijalne prijatelje. Sda ce ih Sirijska vojska dotuci u Siriji i ode ISIS.

LD
lopov drpiga
15:24 11.03.2015.

Čestitke Iraku i osovini zla (iranu) na uspjehu u borbi protiv najvećeg zla današnjice uz ebolu i ruse... osovina dobra čija je vojna intervencija u iraku kamen temeljac u osnivanju isila sve vitiški promatra sa 5000 metara visine uz kokice...

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
12:34 12.03.2015.

Ušli u Tikrit. Haha po slikama rekao bih od Tikrita se još ni prve kuće na horizontu ne vide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije