Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arapi ogorčeni

'Iračka misica postala 'američka vojnikinja' koja se slika u Izraelu'

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
15.06.2018.
u 14:48

Ljubite se, a ne ratujte, poručuju misice Izraela i Iraka, koje su dolile ulje na političku vatru i postale zvijezde društvenih mreža

Priča o dvije misice iz Iraka i Izraela dobiva i nastavak. Nakon što se Miss Iraka Sarah Idan slikala s Miss Izraela Adar Gandelsman na izboru za Miss Universe u Las Vegasu prošle godine, ta je fotografija objavljena i na Instagramu. No, društvena mreža je društvena mreža pa je fotografija obišla svijet s posljedicama za Saru i njezinu obitelj. Morali su iz Iraka pobjeći u SAD.

Ali, ured izraelskog premijera Benjamina Netanyahua objavio je kako će Sarah s obitelji posjetiti domovinu njezine prijateljice s fotografije, Miss Izraela Adar Gandelsman, i to na poziv Američkog židovskog odbora. To je potvrda odlučnosti mlade Iračanke koja je u domovini primala i ozbiljne prijetnje, a prijetilo se i njezinoj obitelji, no ona je uporno odbijala ukloniti fotografiju s Instagrama. Da će se dogoditi takvo što, nije vjerovala kada je napravila fotografiju s izraleskom misicom, a paranoja se preselila i na sponzore, koji su također tražili da ukloni za iračku javnost očito spornu fotografiju. Slijedila je i prijetnja da će ostati bez titule najljepše Iračanke, no također bez učinka.

Nije puno pomoglo što je 28-godišnja Sarah javno isticala kako se ne radi ni o kakvoj podršci izraelskoj vladi ni bilo kakvoj politici, već o fotografiji na kojoj su samo djevojke koje bi radije živjele u miru nego u situaciji kakva je danas na Bliskom istoku. Na kraju Sarina obitelj više nije mogla izaći iz kuće, prekasno je bilo i da se odrekne titule te je ostalo jedino da ode iz zemlje. Ionako su je već prozivali kao američku vojnikinju i tražili da joj se oduzme iračko državljanstvo govoreći da tako može predstavljati samo sebe, ali ne i državu Irak i njezin narod.

Prepoznajete li našu bivšu misicu koja se okušala i u politici:

Ilustracija
1/7
Ključne riječi

Komentara 6

ZA
Zapadnjak
16:11 15.06.2018.

paljenje zastava, prijetnje smrcu, jezik nasilja, zlostavljanje stranih nogometasa koji samo zele odigrati prijateljsku utakmicu itd itd - standardni folklor islamizma koji zapadni ekstremni ljevicari zagovaraju i zdusno pomažu...

Avatar intimus 500
intimus 500
07:10 16.06.2018.

Bravo .... mala ima i mozga 👍👍👍👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije