Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijelili vlast

Ipak je moguće: U ovoj općini HDZ i SDP su u 'neslužbenoj' koaliciji

Bol
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
08.06.2020.
u 09:32

Ne bavimo se nikakvim ideološkim pitanjima, mala je sredina. Nas mlađe te priče o ustašama i partizanima zbilja ne zanimaju, kaže Baković (HDZ)

Iako je na nacionalnoj razini to nemoguće i na sam spomen velike koalicije svi odmahuju rukom, u Bolu na otoku Braču HDZ i SDP su već četiri godine u neslužbenoj koaliciji.

Naime, iako je načelnik Bola SDP-ovac Tihomir Marinković, na čelu općinskog vijeća je HDZ-ov Matko Baković koji je na tu funkciju izabran na prijedlog SDP-a.

– Mnogi su se čudili u početku kad smo mi došli na tu ideju da ipak imamo suradnju. Mislim da surađujemo jako dobro i rezultati se vide – rekao je načelnik Marinković, piše dnevnik.hr.

– Ne bavimo se nikakvim ideološkim pitanjima, mala je sredina. Nas mlađe te priče o ustašama i partizanima zbilja ne zanimaju – kaže pak Baković.

Ipak, na lokalnim izborima iduće godine neće imati zajedničku listu.

– Mislim da ne, jer to nije ni logično, ali se otvara mogućnost i daljnje kvalitetne suradnje – kaže Marinković.

Protiv njihove suradnje nemaju ništa Andrej Plenković i Ante Sanader, a istog je mišljenja i šef SDP-a Davor Bernardić.

– Bernardić ne smatra da je to loše. Naime ako se lokalna zajednica dogovori da u suradnji stvara bolje sutra, zašto ne? – kaže Marinković.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
Domumom
10:07 08.06.2020.

Ogledni primjer neformalne koalicije hdz-sdp imamo u saboru već dugo. Samo podsjetnik istambulska marekeška, referendumi sve nametnuto voljom partije. Nadam se da neće i u budućem sazivu sabora. Jedina brana ovoj koaliciji je Domovinski pokret.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije