Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje na vidiku

Invalide na kat više neće morati nositi rodbina

'Var \\u0096 01. 09. 2010., Ivanec \\u0096 Stigao je novac za gradnju podizne platforme, pa ce ovakvi zalosni prizori u Domu zdravlja Ivanec postati proslost  PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
06.09.2010.
u 15:30

Ivan Crnković: Klasično dizalo ne može se graditi – nema se na što pričvrstiti jer je dio doma od knaufa

Dom zdravlja Varaždinske županije počet će graditi, u suradnji s gradskom upravom Ivanca, još ove godine na zgradi ivanečkog Doma zdravlja podiznu platformu kojom će se nepokretni i teško pokretni invalidi prevoziti u ambulante na prvom i drugom katu. Platforma će se montirati na zgradu izvana, kod glavnog ulaza. Bit će ostakljena, širine 2,2 metra i njome će se napokon riješiti velik problem, na koji je neprestano upozoravala ivanečka Udruga invalida.

– Još ovoga tjedna bit će dovršen projekt platforme. Pregledana je zgrada i ustanovljeno je da se klasično dizalo ne može graditi. Prvi razlog je što u unutrašnjosti za dizalo nema mjesta, a drugi je taj što se ne bi imalo na što pričvrstiti, zato što je dio zgrade sagrađen od gipsanih ploča, od knaufa – izjavio je Crnković te dodao da će se uložiti oko 300.000 kuna - kaže Ivan Crnković, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Ministarstvo se odazvalo te gradu za gradnju platforme doznačilo 110.000 kuna. Ostali novac osigurat će županijski Dom zdravlja.

– Još ovog mjeseca objavit ćemo natječaj za gradnju platforme i odabrati najpovoljnijeg izvođača radova. Vjerujem da ćemo sve radove obaviti još ove godine i time napokon trajno riješiti dostupnost ambulanti invalidima i osobama s posebnim potrebama – poručio je Crnković.

Platforma će omogućiti osobama u kolicima, na štakama te teško bolesnim osobama nesmetan prilazak svim ordinacijama na prvom i drugom katu doma zdravlja, i to krvnom laboratoriju, oftalmološkoj, dječjim i ginekološkim ambulantama, medicini rada, stomatološkim i drugim ambulantama. Sada im na razne načine pomaže medicinsko osoblje. Ček i medicinske sestre iz krvnog laboratorija, koji je na katu, silaze u ambulantu hitne medicinske pomoći, koja je u prizemlju, da im izvade krv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije