Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prokrijumčarena iz Ukrajine?

Interpol se uključuje u slučaj: Lavrov vraća spornu ikonu koju mu je poklonio Dodik

Sarajevo: Milorad Dodik ugostio Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
19.12.2020.
u 13:26

"Ikona će biti vraćena da bi se, uz pomoć Interpola razjasnila njezino porijeklo", stoji u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija će vratiti ikonu koju je vođa bosanskih Srba darovao ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, nakon što su tužitelji u Bosni rekli da nastoje utvrditi je li dar ilegalno prokrijumčaren iz ratom zahvaćene istočne Ukrajine. Milorad Dodik, predstavnik bosanskih Srba u tročlanom predsjedništvu Bosne i Hercegovine, poklonio je 300 godina staru pozlaćenu ikonu Lavrovu tijekom njegova ovotjednog posjeta Sarajevu.

"Ikona će biti vraćena da bi se, uz pomoć Interpola razjasnila njezino porijeklo", stoji u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova koje u subotu prenose ruske novinske agencije.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Sarajevu od bosanskih je vlasti zatražilo dodatne informacije o artefaktu, pošto je novinska agencija bosanskih Srba, Srna objavila fotografiju ikone i pečat o autentičnosti, koji upućuje na to da je porijeklom iz grada Luganska u kojemu se proruski separatisti bore s pripadnicima kijevskih vojnih snaga.

Dodik nije komentirao pitanje, a ni do njegovih se suradnika u subotu nije uspjelo doći kako bi pojasnili o čemu je riječ. Više desetaka bosanskih Srba borilo se, zajedno s proruskim pobunjenicima u ratu na istoku Ukrajine koji je započeo 2014. Srbija i bosanski Srbi njeguju bliske odnose s Rusijom s kojom dijele pravoslavnu vjeru.

Članovi hrvatskog i bošnjačkog predsjedništva odbili su se sastati s Lavrovom tijekom njegova posjeta zbog, kako su rekli, "nepoštovanja" bosanskih državnih simbola i institucija.

Sarajevo: Milorad Dodik ugostio Lavrova, ministra vanjskih poslova Ruske Federacije
1/27
Ključne riječi

Komentara 116

BL
bluescreen
13:36 19.12.2020.

Pa da li vi srbi znate nešto drugo osim krasti i otimati tuđe?

TA
Tackrla
13:38 19.12.2020.

Sto drugo i ocekivati od smrdeka. To je ciganska krv, njima je normalno biti lopov

BL
bluescreen
13:36 19.12.2020.

jaooooo blamaže i sramote

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije