Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Porez na klik'
Povratak na članak

Internetski divovi plaćat će za objavu tuđih radova

Europske institucije postigle su dogovor kojim je otvoren put usvajanju direktive 
o digitalnim autorskim pravima. Google i Facebook plaćat će novinarima i umjetnicima

Komentari 2

MM
Marko_Maras
18:45 15.02.2019.

Nekad su internetski divovi radili patuljcima reklamu time što su prenosili njihove članke. Sada će im se više isplatiti da imaju vlastite novinare, što si onj veliki ionako mogu priuštiti, pa za patuljke više nitko neće ni znati. Ako je cilj ovog zakona bila još veća monopolizacija interneta, onda je EU u tome uspjela. Katastrofa.

VL
Avatar comparator
comparator
19:49 15.02.2019.

Novine će same htjeti besplatno dijeliti svoje tekstove jer image određenih tiskovina strmoglavo pada . Pada isto i naklada i ima je samo zbog velikog broja informatički nepismenih ljudi starije dobi . Ovo je tek početak definiranja svih odnosa uu novinarstvu i internetu kao mediju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.