Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARŠAVA Poljak 'prisiljen' na selidbu jer se ne može spojiti na mrežu

Internetska ulica bez priključka za internet

28.11.2008.
u 17:53

Malo koga u svijetu muči tako bizaran problem kao što muči Poljaka Andrzeja Gromeka.

Naime, 43-godišnji Gromek prisiljen je prodati kuću i odseliti se iz Internetske ulice u Varšavi zato što na toj lokaciji nema – priključka za internet!

Na prvi pogled, duhovit slučaj, no Gromekov problem nije malen jer mu je do interneta i te kako stalo.

Jedna linija preskupa
– Službi za pružanje telekomunikacijskih usluga poslao sam na desetke žalbi. U početku su, naravno, i oni mislili da je riječ o šali, no kad su odlučili provjeriti o čemu je riječ i ozbiljno se pozabavili problemom, rekli su da im je preskupo uvesti liniju za samo jednog korisnika u ulici. Stoga sam odlučio odseliti se – rekao je medijima ozlojeđeni Gromek.

No kada se o svemu pročulo, pritužbe Andrzeja Gromeka ipak su izazvale reakciju Poljske agencije za telekomunikacije.

– Tragikomično je da u glavnom gradu države, u ulici koja se zove Internet, nema priključka za njega. Čudim se da među operaterima nema konkurencije da se problem riješi, osobito kad je u pitanju ulica tako zanimljiva imena – rekla je Anna Strezinska, direktorica. Agencija sada planira za operatere izraditi kartu na kojoj će biti označena sva mjesta u Poljskoj koja još uvijek nemaju osnovne priključke za internet.

Rješenje ipak postoji
Andrzej Gromek čvrsto je odlučio – prodat će kuću i odseliti se. No sudeći po nezgodi s Internetskom ulicom, nadamo se da neće useliti u ulicu imena Voda ili Plin, jer tada bi mogao imati i ozbiljnijih problema.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije