Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA GA DANIMA

Gdje je nestao Putin? Izostanak u javnosti potaknuo teorije na internetu...

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
13.03.2015.
u 11:28

Putin je apsolutno zdrav, odbacuje glasine njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije viđen u javnosti već nekoliko dana, što je nekima dovoljno da se upitaju je li umro. Internetom su se proširile glasine da je Putin mrtav, a korisnici društvenih mreža počeli su zamišljati kako bi mu izgledao sprovod. Na Twitteru su sve češći hashtagovi #ПутинУмер i #PutinIsDead (Putin je mrtav), kao i #WhereIsPutin (gdje je Putin).

Predsjednik je posljednji put u javnosti viđen 5. ožujka. Nedavno je neočekivano otkazao putovanje u Kazahstan, a njegov je glasnogovornik Dmitrij Peskov u četvrtak izvijestio kako neće biti nazočan ni sastanku s obavještajnom službom FSB, u kojima obično sudjeluje. Unatoč tome Peskov je rekao da je Putin apsolutno zdrav, dodajući da mu je stisak ruke bio tako jak da vam može slomiti ruku, prenosi Washington Post. Reuters navodi kako je Kremlj objavio fotografije Putina na sastanku s predsjednikom vrhovnog suda kako bi ubio glasine.

 

Teorija o smrti nije jedina. Tako je, na primjer, švicarski Blick objavio da bi razlog njegova nestanka moglo biti dijete koje je možda dobio s Alinom Kabajevom, 32-godišnjakinjom s kojom je navodno u vezi nakon razvoda od dugogodišnje supruge Ljudmile. Dijete je navodno rođeno u klinici na jugu Švicarske, u kantonu Tessen, u kojoj se liječe brojni bogati Rusi. Jedna mještanka rekla je da pola Tessena tvrdi da je Kabajeva tamo rodila, piše Blick.

Podsjetimo, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un prošle se godine nekoliko tjedana nije pojavljivao u javnosti, što je također uzrokovalo glasine o njegovoj smrti. Na kraju se vratio bez objašnjenja.

Ovo nije prvi put ni da se sumnja u Putinovo zdravlje. Putin, koji je prvi put došao na mjesto predsjednika još 2000. godine, jedno je vrijeme bio odsutan tijekom 2012. Baš kao i Kim vratio se bez posebnog objašnjenja, a Peskov je tada na članak New York Posta u kojemu se sugerira da bi Putin mogao imati rak novinarima poručio: "Jezik pregrizli! Sve je u redu."

 

>> Vladimir Vladimirovič Putin je (anti)heroj i idealist

>> Putin je bogatiji od Gatesa: 'Posjeduje imovinu vrijednu 200 milijardi dolara'

Komentara 66

NE
Neonacionalist
12:46 13.03.2015.

Za vrijeme Jeljcina je Rusija bila za Ameriku i Zapad prava uzorna i hvalevrijedna demokratska država , za vrijeme Jeljcina koji je istu tu Rusiju bacio na koljena i doveo na rub propasti , pitajte prosječnog Rusa što misli oo Jeljcinu a što o njegovom nasljedniku Putinu kojeg Zapad sada optužuje da je diktator , autokrat i kojega demoniziraju na razne ili sve moguče načine. Putin je prije svega vratio dostojanstvo jednom velikom i ponosnom ruskom narodu , značajno je gospodarski uzdigao Rusiju i velika večina Rusa su mu zahvalni i poštuju ga a Amerima je i Cionistima zapaprio kao nitko dosad još od raspada SSSR-a i oni bi sve učinili da ga uklone na bilo koji način i postave nekog novog Jeljcina koji bi im najviše odgovarao.

TO
tomzag
11:49 13.03.2015.

Kakvi lešinari... samo čekaju da ponovno uzjašu Rusiju i pljačkaju bogatstva. Samo, postoji problem. Nakon Putina može doći netko tko neće imati toliko takta i razumijevanja za neprestana podmetanja zapada.

DU
Deleted user
12:20 13.03.2015.

Kako je lijepo biti zapadni licemjer rusiju optužuju za ono što i sami rade. Pa kada dođe ta demokrkatija da se može naći neki Linić koji će u potpunom nedostatku kako pomoći ekonomiju svoje zemlje preporučiti još poreza samo da bi uhljebi i bogataši bolje živjeli. Što će mi takva demokracija mogao sam slobodno živjeti i u komunizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije