Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvaput razmislite

Internetom kruži nova prijevara. Policija upozorava: Pazite se i ako prodajete nešto

Računalo prevara kviz
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.03.2021.
u 11:44

Policija poziva građane da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela

Policija istražuje još jedan slučaj prijevare koji se dogodio na području Istre te upozorava građane da budu oprezni prilikom kupnje i prodaje putem interneta. Umaška policija zaprimila je prijavu 26-godišnjakinje koja je prevarena za nekoliko tisuća kuna.

Naime, žena je sredinom veljače oglasila prodaju dječjih kolica putem internetskog oglasnika te joj se ubrzo putem SMS poruke javio zainteresirani kupac. Nakon postignutog dogovora, 26-godišnjakinja je na traženje kupca, putem posrednika za naplatu, uplatila više stotina kuna za navodnog dostavljača koji je trebao doći preuzeti kolica. Potom je zaprimila poruku elektroničke pošte u kojoj se od nje traži da uplati još novca, što je 26-godišnjakinja i učinila. Kada je zaprimila dodatni zahtjev za uplatom nekoliko tisuća kuna kako bi joj se vratio prethodno uplaćeni novac, žena je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

"Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom prodaje i kupnje putem interneta. Policija poziva građane da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da je riječ o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192", poručuju iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije