Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Markić-Nunes

Intenzivirati suradnju obavještajnih agencija radi stabilnosti regije

Daniel Markić
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
09.08.2017.
u 13:43

Potvrđena je visoka razina suradnje i povjerenja između hrvatske i američke strane u pitanjima sigurnosti i borbe protiv terorizma

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić sa suradnicima prošlog je petka u Zagrebu bio domaćin delegaciji Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu s kongresnikom Devinom Nunesom, predsjedajućim Stalnog odbora Predstavničkog doma za obavještajne poslove. U delegaciji je bio i kongresnik Erick Alan Crawford.

Tema sastanka vrha hrvatske obavještajne zajednice i američkih kongresnika mjerodavnih za obavještajna pitanja bila je sigurnosna situacija u jugoistočnoj Europi, borba protiv terorizma, protuobavještajni rad, demokratska kontrola nad radom agencija te sigurnosno-obavještajna suradnja između SAD-a i Hrvatske.

Potvrđena je visoka razina suradnje i povjerenja između hrvatske i američke strane u pitanjima sigurnosti, a primarno je razgovarano o suradnje u borbi protiv terorizma. Prije Zagreba, delagacija je bila u BiH te razgovarala s članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Zaključeno je da je prioritet stabilnost u regiji, provođenje reformi unutar BiH te intenziviranje suradnje sa susjednim državama kako bi se pojačala sigurnost zapadnog Balkana.

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
08:26 10.08.2017.

USA bi trebao već jednom shvatiti i prihvatiti našu zapadnu orijentaciju i više se pouzdati u nas kako bi Hrvatska imala sigurnost u partnerstvo bez obzira na promjene vlada koje tamo naglo mijenjaju svoje planove za Balkan . Hrvatska ima želju biti partner i tako sačuvati svoju sigurnost i u nijednom pogledu ne želi biti moneta kojom se trguje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije