Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRELO ZNANJA

Institut Ivo Pilar obilježio 25 godina rada

Ivo Pilar
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
26.11.2016.
u 11:48

'Naš moto od samih početaka je bio „Istraživanjem do činjenica“ s čime smo se svih ovih godina i bavili i to s željom da izgradimo novi pogled na suvremeno hrvatsko društvo'

Prigodnom svečanosti održanoj u Vukovaru Institut društvenih znanosti Ivo Pilar obilježio je 25. godina od osnutka i djelovanja.

- Naš moto od samih početaka je bio „Istraživanjem do činjenica“ s čime smo se svih ovih godina i bavili i to s željom da izgradimo novi pogled na suvremeno hrvatsko društvo, rekao je ravnatelj Instituta Vlado Šakić poručujući kako sva znanstvena postignuća znanstvenici i suradnici Instituta Ivo Pilar neumorno ugrađuju u javno dobro.

Nazočnima se obratio i voditelj vukovarskog Područnog centra Instituta Ivo Pilar Dražen Živić koji je rekao kako su znanstvenici Instituta u proteklih 25 godina rada i djelovanja Instituta uporno istraživali hrvatsko društvo u svim njegovim složenim segmentima.

- Na tom polju publicirano je čitav niz publikacija ali i ostvaren niz projekata, posebice u istraživanju hrvatskog društva u kontekstu Domovinskog rata i obrane Vukovara.

Sada kada podvučemo bilancu doista se radi o velikom izvoru i vrelu znanja, spoznaja i činjenica koje bi svi koji upravljaju Hrvatskom morali i trebali koristiti u koncipiranju budućeg napretka ove zemlje, rekao je Živić.

>> Je li nam prije bilo bolje: Nostalgija ili to potvrđuju i brojevi?

Komentara 1

AM
AMD------------------------
16:45 26.11.2016.

vasi radovi ,istrazivanja-ako uopce- moraju se "lupom " traziti . cudo,da vl. nesto o vama slovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije