Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
relaksiranje mjera

Inspektori sutra izlaze na teren, ugostiteljski objekti će se otvoriti ako ispunjavaju uvjete

Andrija Mikulić
Foto: POOL
1/3
20.04.2020.
u 14:19

Glavni državni inspektor Mikulić potvrdio je relaksiranje mjera nakon što se počeo primjenjivati naputak HZJZ-a

Nakon sastanka u Državnom inspektoratu glavni državni inspektor Andrija Mikulić dao je kratku izjavu za medije u kojoj je potvrdio kako slijedi relaksiranje mjera nakon što se od jučer počeo primjenjivati naputak HZJZ-a. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

"Glavna poruka je da će sutra tijekom jutra inspektori otići na one lokacije gdje su dane zabrane rada, prekontrolirati uvjete i ako objekti ispunjavaju te uvjete, donosit će se rješenja o obustavi postupaka i ugostiteljski će objekti moći raditi uz pridržavanje epidemioloških mjera", rekao je Mikulić.

Podsjetio je na odluku Nacionalnog stožera od 19. ožujka prema kojoj se u slučaju kršenja propisa zabranjuje obavljanje djelatnosti unutar koje je bilo i ugostiteljstvo.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

"Od tad smo pokrenuli postupke protiv 31 restorana. Od toga njih devet je vršilo djelatnost za koju nisu registrirani. Oni neće moći nastaviti s radom. Svi ostali koji ispune zahtjeve HZJZ-a moći će nastaviti s radom i protiv njih će biti obustavljeni postupci", rekao je Mikulić.

Komentara 8

ST
stefj
14:37 20.04.2020.

Dajte malo još pišite koliko su on i njegovi napravili štete... Čovjeka su maknuli iz skupštine da tamo ne radi štetu i onda mu dali vodeće mjesto u najrepresivnijem aparatu u Hrvatskoj? Što su očekivali? Inventivno ponašanje, razumijevanje situacije i rješavanje problema?... Ispada da su ga poslali da još malo devastira privatni sektor, da uništi i potaraca sve, da se slučajno nešto ne oporavi...

DU
Deleted user
23:49 20.04.2020.

Ovaj Mikulić je toliko kontroverzna osoba da je nezamislivo i žalosno je da nije bilo kompetentnije osobe od njega za ovu funkciju

MI
misho32
22:27 20.04.2020.

ovom korumpiranom tipu , koji je bio inspektor u bivšem propalom inspektoratu i koji se je dokazao u aferi kamenolomi , dato je da formira jedan monstruozni , mega inspektorat , koji pokriva sva područja i sve djelatnosti . i broji nekoliko tisuća službenika , kojima je šef taj tip. . A bivši inspektorat se je raspao jer inspekcije nisu bile organizirane po funkcionalnom principu .te je ovo daljnja destrukcija i uništavanje države od nesposobne i neodgovorne vlasti i malih Napoleona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije