Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni udžbenici

Inspektori počinju istraživati je li bilo mita u oko stotinu škola

Fuchs
Željko Hladika/Pixsell
24.03.2010.
u 17:35

Ministarstvo obrazovanja neće, unatoč zahtjevu nekih velikih i sedam malih nakladnika, poništiti prvi krug odabira udžbenika.

Zbog prijava da su nakladnici pokušavali podmititi njihove nastavnike ili ravnatelje, inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u sljedećih petnaestak dana posjetit će gotovo stotinjak škola.

Razgovorom sa zaposlenicima, ali i pregledom poslovanja, nastojat će se utvrditi koliko ima istine u tome da su pojedini veliki izdavači podmićivali nastavnike kako bi izabrali baš njihove udžbenike. Kako doznajemo, prosvjetni inspektori do sada su u školama najčešće slušali – mi ništa ne znamo, to nam podvaljuju, nije točno da smo uzeli mito i sl. Prijave s terena i dalje stižu, a Ministarstvo ih prosljeđuje Državnom odvjetništvu i USKOK-u.

Zbog tih prijava, sedam malih izdavača zatražilo je da se u cijelosti poništi prvi krug odabira udžbenika, a dva velika izdavača pismom su od ministra Fuchsa zatražila da se poništi odabir u onim školama u kojima su ga, umjesto nastavnika, obavljali aktivi. No, prema našim informacijama, Ministarstvo smatra da nema razloga za poništavanje prvoga kruga odabira udžbenika.

Ključne riječi

Komentara 3

SK
skasi
08:35 25.03.2010.

naravno, ravnatelji dogovaraju poslove, a sada će biti krivci učitelji. Prosvjetna inspekcija je leglo kriminala i zla, kako pod vodstvom bivšeg ravnatelja tako i pod vodstvom nove ravnateljice. Čovjeka ne puštaju ni blizu k sebi, pogotovo ako u ruci imaa argumente. Sram ih bilo.

Avatar vaksalainen
vaksalainen
18:10 24.03.2010.

nije bilo mita 100 posto! nismo li mi katolici, posten narod ?!

AK
akil
09:44 25.03.2010.

Kada se je nešto kupovalo a da se nije tražila protuusluga?Ni danas nije bolje.Najprije se ide u separe na jagnjetinu,a tamo se dogovore o lovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije