Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meksički zaljev

Inspektori "njuše" morske plodove koji su zatrovani naftom

Kad su Obami pripremali hranu, dobro su je prethodno omirisali
AFP
07.06.2010.
u 17:28

Savezni dužnosnik Brian Gorman tvrdi da je uvježban nos vrlo učinkovito oruđe, podsjetivši da nos stoljećima služi u pripravljanju vina, maslaca i sireva.

Kako "namirisati" plodove mora zatrovane naftom? Kako spriječiti da takve namirnice dođu do potrošača?

Kako navodi agencija AP, u Meksičkom zaljevu su počeli raditi inspektori za hranu koji razvijaju novu, ali prijeko potrebnu vještinu. Oni, naime, vježbaju svoje nosove za prepoznavanje nepoželjnih i opasnih mirisa.

Nadzor nad ulovom tisuća ribara iz četiriju saveznih država je mukotrpan posao, a već je zatvorena trećina saveznih voda i tisuće četvornih milja državnih voda određenih za ribarenje. To je prva crta obrane.

Druga će crta obrane biti "uvježbani nosovi". Savezni dužnosnik Brian Gorman tvrdi da je uvježban nos vrlo učinkovito oruđe, podsjetivši da nos stoljećima služi u pripravljanju vina, maslaca i sireva.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:11 07.06.2010.

Je, sada bu se uvela i nova kategorizacija ribe, tzv “Bleifrei tuna“ ili “visoko oktanski škampi“ a gastro novinari će koristiti fraze kao npr : divan losos sa laganom aromom diesela

AI
ac.i.de,
17:09 08.06.2010.

Ma ne , sve te sumnjive namirnice treba dati rukovodstvu BPa na prisilnu degustaciju, a mogao bi i Obama da im se pridruži nije ni on svetac u ovoj priči, pa kuj preživi neka priča ...............!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije