Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje mjera

Inspektori civilne zaštite kaznili pet zagrebačkih klubova, evo kolika im je kazna

Ilustracija
Foto: Ilustracija/Pixabay
1/3
21.10.2020.
u 11:13

Noćnim je klubovima dopušteno raditi do ponoći, a moraju imati istaknut ukupan broj gostiju na ulazu

Inspektori civilne zaštite ovaj su vikend u Zagrebu kaznili pet noćnih klubova u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Jedan je kažnjen zbog prekoračenja radnog vremena, dok su ostali imali pune plesne podije na kojima se gosti nisu pridržavali distance te na ulazima nije bilo obavijesti o dopuštenom broju gostiju. 

Inspekcija može izreći kazne u iznosu od 20 do 70 tisuća kuna, a mogućnost kažnjavanja pravnih osoba najavio je prošli ponedjeljak Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Naime, noćnim je klubovima dozvoljeno raditi do ponoći, a moraju imati i istaknut ukupan broj gostiju na ulazu. Koliko gostiju može biti u klubu, određuje se prema utvrđenom kriteriju, odnosno treba biti četiri četvorna metra prostora po osobi. 

Prošli je tjedan u Hrvatskoj obavljeno više od 2300 nadzora, a najopušteniji su bili u Splitu i Osijeku. U Osijeku je tako određena nepravilnost pri svakoj petoj inspekciji, a u Splitu pri svakoj trećoj. 

VIDEO Gužva u zagrebačkom noćnom klubu

Komentara 6

ST
stefj
11:21 21.10.2020.

A jesu li kaznili one s prezentacije knjige?

DU
Deleted user
12:09 21.10.2020.

Prije su se zvali špicli Stasija, Sekuritatea, Udbe, KGB-a, ... danas su to inspektori civilne zaštite...

KU
kurta10
12:41 21.10.2020.

Pa toliko su vjerojatno zamračili te noći neizdavanjem računa. Sada neka se presele u slovensku 9. Tamo godinama ni policija nije zalazila, a već imaju i brojač novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije