Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBOVLASNIČKI TRETMAN?
Povratak na članak

Inspekcija zabranila dežurstva đaka na ulazu u škole i u kuhinji

Dijete je u školi dužno biti na nastavi, a učenici moraju imati sigurno okruženje, glasi obrazloženje

Komentari 98

KG
KG002
21:46 14.12.2019.

Mi smo dežurali jednom u cijeloj školskoj godini, jedva si dočekao taj dan dežurstva jer je to bila čista zafrkancija. Nekad smo pomagali tetama kuharicama slagati jelo na stol, nekad smo u hodniku sjedili i družili se, tu i tamo otvorili vrata ponekom roditelju... Težak, robovlasnički sistem je to bio! Svi sad imamo teške psihičke posljedice, ali srećom, blaže od ovih bolesnih roditelja koji prijavljuju ovakve gluposti...

VL
DU
Deleted user
21:27 14.12.2019.

Dežurstvo je isto oblik učenja, učenja odgovornosti, a rad u kuhinji (nisam siguran što točno podrazumjeva, no sumnjam da je išta vrijedno spomena) učenja rada za zajednicu. Osobno ne bi volio da mi dijete škola ne aktivira i ne potičee na taj način i žao mi djece ovog anonimca. Meni najdraže na dežurstvu bilo stiskati zvono.

VL
GA
godanj.ana
21:16 14.12.2019.

Već izmišljaju gluposti jer nitko nema autoriteta. Dežuraku smo uvinek i sve je bilo ok. Sad su djeca izložena. Čemu? Neće više znati reći ni : Dobar dan. Izvite. Koga trebate? Sve poludilo.

VL
LU
lupa
21:29 14.12.2019.

jos samo da se neki roditelji zale na tjelesni u strahu da se njihovo malo debelo stvorenje ne bi pretrgalo od vjezbe i toliko ogladnilo da ce morati trcati u prvu pekaru po buhtku, pa da i to ukinemo. Ili bi se moglo ogrebati na sperplocu tijekom tehnickog... ajme to trazi hitnu hospitalizaciju u najboljim njemackim klinikama. U Japanu djeca od vrticke dobi sama postavljaju stol i svaki dan drugo dijete djeli hranu, sami ciste podove i brisu prasinu, ali eto kod nas to sto mora postaviti tanjure je simbol ropstva. I mi se iscudavamo statistikama zasto djeca ne zele od kuce.

VL
CE
cenzura
21:17 14.12.2019.

Evo novih radnih mjesta za tisuće novih uhljeba!

VL
DO
domxerex
22:03 14.12.2019.

Možda da nekima uvedemo da ne moraju ni u školu nego im samo dodjelimu diplomu "uhljeba".

VL
LP
lovacke_price
00:21 15.12.2019.

Jedva smo čekali dežurati da ne moramo biti na nastavi taj dan. To mi je bilo omiljeno. Ništa nismo trebali raditi. Samo sjediti tamo ispred i zafrkavati se.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
22:41 14.12.2019.

Koje gluposti i lažna briga za djecu. Samo prave debile od njih. U osnovnoj smo išli u tvornicu za preradu voća i povrća. Čistili smo paprike za kiseljenje. U srednjoj bili u berbi kukuruza 2 dana i 7 dana u radionici tvornice Nikola Tesla, slagali semafore. To mi je ostalo u lijepom sjećanju i korisno iskustvo uz društvo i zafrkanciju. Sad učimo djecu da im ništa ne smiješ reći, krivo pogledati ili nedaj Bože dati posla. Otišli smo u...

VL
TH
than
00:29 15.12.2019.

Nedelišće ? Pa dobro, svi znamo da je gore na sjeveru moto - se bum vas tužil. Inače, da nije smješno, ovo bi bilo žalosno. Što se sigurnog okruženja tiče, jel' to znači da će sada škole na ulazu imati zaštitare ? Pa lijepo smo onda dogurali u ovih 20ak godina. Od učenika koji su "radili" na ulazu do zaštitara. A tko garantira da će i tada biti sigurno ? Možda da postavimo detektore za metal u škole ? Teška paranoja. Uostalom od nesposobnih roditelja teško mogu ispasti sposobna djeca.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
22:22 14.12.2019.

Nekom klincu bilo ispod časti postavljati tanjure, pa poslao anonimnu prijavu. Ako je to pak poslao neki roditelj onda je stvarno bilde.

VL
DU
Deleted user
22:29 14.12.2019.

A smiju li klinci bristi ploču ili je i to zabranjeno?

VL
Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
00:05 15.12.2019.

Ovo drustvo pothitno treba jedan zesci reset svekolike bahatosti i sveopceg idiotizma. Kad sam isao u osnovnu, jos u sedmom i osmom razredu, pocetkom osamdesetih, profesor nas je za nedisciplinu i neznanje (!) kaznjavao potezanjem za uho i stajanjem u kutu. Zagreb, opcina Centar. Niti jednom roditelju nije padalo ni na pamet da ista prigovori. Kladim se u sto god hocete da nasa generacija ima puno zdravije pojmove i navike vezane uz red, rad, disciplinu, postivanje autoriteta, pristojnost... od ovih danasnjih. A sve smo krivi mi roditelji, jer smo odlucili nasim bahatim deristima drzati stranu u njihovom neradu i bezobrastini.. Katastrofa.

VL
HH
Hrvoje Hrk !!
22:26 14.12.2019.

Kakva glpost , mi smo jedva čekali da budemo dežurni

VL
Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
01:38 15.12.2019.

Kada ovo vide djeca u Japanu sva će kod nas pobjeći. Tamo ne samo da pripremaju objede nego i peru suđe, čiste hodnike, učionice, klupe Tamo ih se uči odgovornom ponašanju u društvu. Kod nas za tako nešto dobiješ prijavu.

VL
FI
fileck
21:57 14.12.2019.

Hehehe, neki glupan medjimurski je odlucio prijaviti anonimno (jer nema hrabrosti javno) skolu jer "izrabljuje ucenike"! Toga ima samo u Medjimurju! Kao da generacije i generacije ucenika nisu to radile!

VL
KE
Kenobi
21:55 14.12.2019.

Volio sam ta dežurstva, jer nisam taj dan morao biti na nastavi, pogotovo ako je bilo neko ispitivanje. :)))

VL
MA
MalenaMithology
09:20 15.12.2019.

Dežurstva su bila dio našeg odrastanja. Svi smo ih jedva čekali, djelomično jer dobivaš na važnosti, a djelomično jer nisi na nastavi. I današnji učenici ne vole biti na nastavi, samo sada ostaju kod kuće na dan ispita dok ih roditelji opravdavaju. Gdje Ste tada dječja pravobraniteljice? Isto tako danas na ulazima škola nema nikoga ili sjede zaštitari kraj kojih možeš proći bez problema i legitimiranja. Ali dobro, ipak su vremena malo rizičnija. A što je sa kuhinjom? Izrabljivanje? Pa ne bi ga bilo da to dijete i njegovi kolege mogu civilizirano pokupiti iza sebe prljave tanjure i svatko svoj oprati ili donijeti kuharicama na pranje. Nekada se to zvao kućni odgoj, danas se zove izrabljivanje... Jadni mi kada ta djeca narastu i počnu tražiti svoja prava i izbjegavati obaveze kao odrasli.

VL
OM
omniameamecumporto
08:31 15.12.2019.

Pa u čemu je ovdje problem što ova inspekcija lupeta, oni kao da nešto rade .Nije mi jasno zašto ne bi imali i takove aktivnosti,kome to može naškoditi. Reformirajte školstvo,ništa to ne valja. Dijete mi ide svake subote na pripreme za maturu. Oduševljena je kako tamo rade i ide sa voljom makar joj je to šesti dan u tjednu. Što vam to govori, meni govori da je problem u učiteljima kako god okrenemo . Na nastavi ne može naučiti jer se učitelj ne trudi ili pak ne zna svoj posao,dok se na pripremama trude i znaju svoj posao . Dakle ako na pripremama dobro radi a na nastavi ga boli briga onda je gad,a ako pak ne zna svoj posao onda sigurno nije na pripremama. Zaključio bih dakle da sustav treba iznaći načina kako odvojiti kukolj od pšenice,radnika od ne radnika a ne baviti se glupostima iz početka priče. Živi vi meni bili no ipak nešto i našu dječicu naučili a da ne moramo dodatno platiti

VL
Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
01:38 15.12.2019.

Kada ovo vide djeca u Japanu sva će kod nas pobjeći. Tamo ne samo da pripremaju objede nego i peru suđe, čiste hodnike, učionice, klupe Tamo ih se uči odgovornom ponašanju u društvu. Kod nas za tako nešto dobiješ prijavu.

VL
KA
Karloho
09:32 15.12.2019.

Vraća se u život opet anonimna prijava kojom su se drugovi služili za eliminiranje nepodobnih iz društva ......Sada i u svakoj školi ,svaki dan NETKO bi mogao napraviti anonimnu prijavu na bilo sto,da li imamo toliko inspekcija koje moraju onda na to reagirati..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.