Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIZANJE OCJENA

Inspekcija stiže u gimnaziju Milanovićeva sina, oglasilo se i Ministarstvo: 'Ovo se nije smjelo dogoditi'

PIXSELL
05.07.2022.
u 12:58

Prva dama nedvojbeno nije smjela tako reagirati. S time se složio i sam predsjednik Milanović, kazavši da bi takvoj mami zamjerio da je on njezin sin, a šteta koju je svojom reakcijom izazvala kao bumerang se obila jedino njezinu vlastitom djetetu o glavu. Štetu je svojim postupkom nedvojbeno prouzročila i sama ravnateljica koja se bez sumnje uplašila za svoju radnu poziciju jer prva dama ipak može mnogo i tako je na koljena bacila ugled Klasične gimnazije.

U zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji zbog promjene ocjene sinu predsjednika Milanovića iz četvorke u peticu i to po završetku nastavne godine, kada su takve izmjene izričito zabranjene, stiže inspekcija, potvrdili su iz Ministarstva obrazovanja.

Naime, sve to nakon što je prva dama upozorila e-mailom ravnateljicu gimnazije na sve nepravilnosti u radu nastavnice matematike, poslavši e-mail sa službene adrese i tako nedvojbeno s pozicije moći utjecala na školu, a ravnateljica se pozicije moći uplašila pa dopustila promjenu već zaključene ocjene.

 "Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi člankom 73. propisano je da na osnovi praćenja i vrednovanja tijekom nastavne godine zaključnu ocjenu iz nastavnog predmeta utvrđuje nastavnik nastavnog predmeta, a zaključna ocjena za svaki nastavni predmet utvrđuje se javno u razrednom odjelu na kraju nastavne godine. Pravilnikom o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi, člankom 11. propisano je da je zaključna ocjena iz nastavnoga predmeta rezultat ukupnoga procesa vrednovanja tijekom nastavne godine, a izvodi se na temelju elemenata vrednovanja", poručili su iz Ministarstva obrazovanja. 

Prva dama nedvojbeno nije smjela tako reagirati. S time se složio i sam predsjednik Milanović, kazavši da bi takvoj mami zamjerio da je on njezin sin, a šteta koju je svojom reakcijom izazvala kao bumerang se obila jedino njezinu vlastitom djetetu o glavu. Štetu je svojim postupkom nedvojbeno prouzročila i sama ravnateljica koja se, bez sumnje, uplašila za svoju radnu poziciju jer prva dama ipak može mnogo i tako je na koljena bacila ugled Klasične gimnazije.

Iako mama Milanović upozorava na pogreške koje su se dogodile i propuste u školi koja je trebala organizirati zamjenu da se nadoknadi gradivo, nije u pravu kada govori da zaključna ocjena proizlazi iz aritmetičke sredine.

VIDEO Milanović o ocjenama svog sina: 'Mali je trebao ići u privatnu školu da se zaštiti od ološa'

"Definirano je da zaključna ocjena iz nastavnoga predmeta na kraju nastavne godine ne mora proizlaziti iz aritmetičke sredine upisanih ocjena, osobito ako je učenik pokazao napredak u drugom polugodištu. Što se tiče mogućnosti promjene zaključene ocjene, navedenim Zakonom člankom 76. definirano je da učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima pravo u roku od dva dana od završetka nastavne godine podnijeti zahtjev nastavničkom vijeću radi polaganja ispita pred povjerenstvom, a polaganje ispita pred povjerenstvom provodi se u roku od dva dana od dana podnošenja zahtjeva", jasni su iz Ministarstva obrazovanja.

Dakle, mama Milanović imala je sve druge alate ganjati ocjenu sina, iako je mogla pribjeći i jedinom ispravnom i jasnom objašnjenju da ocjena ne znači ništa i tako junioru Milanoviću dati podršku, naročito stoga što će svoje znanje, a time i završetak gimnazijskog programa, za godinu dana potvrditi državnom maturom gdje je ispit jednak za sve učenike, neovisno tko su učenikovi roditelji, i gdje ovakvi pritisci neće moći proći. Ovako je mama Milanović pokazala da vrlo dobre u svojoj kući ne prihvaća – samo odlične, barem kad je riječ o sinovima. Dotad razloga za sram ima i ravnateljica koja nije smjela dopustiti nikakvu izmjenu u svojoj školi. Tako je diskreditirala i sebe i svoje zaposlenike, bez obzira na to kakva joj mama i s koje adrese piše e-mail, osim ako nije svjesna da je i sama napravila propuste kroz nastavnu godinu. 

 

Komentara 158

MI
Mislav28
13:13 05.07.2022.

I onda Milanče priča o korumpiranoj državi, a ženu mu sređuje ocijene za sina.

Avatar southman
southman
13:31 05.07.2022.

Mom sinu petice a vama tanke šnite crnog kruha !

MA
Makbe
13:32 05.07.2022.

A što je s latinskim? I tu je podignuta ocjena. Samo je osramotila sina. Nikad to ne bih napravila. Mali od matematike - već ga tako zovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije