Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESU LI POGRIJEŠILI LIJEČNICI?

Inspekcija u Metkoviću i Splitu istražuje smrt 9-godišnjaka

Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
17.12.2018.
u 20:44

Je li dječak mogao biti spašen i jesu li liječnici pogriješili, pitanje je na koje ogorčena javnost traži odgovor.

Inspekcija Ministarstva zdravstva koja istražuje smrt devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića stigla je u Split i Metković, a njezin nalaz, koji bi trebao dati odgovor tko je, odnosno je li itko kriv za smrt dječaka, očekuje se do kraja tjedna.

– Inspekcija je danas dolje, na relaciji Split – Metković, tako da će to potrajati idućih nekoliko dana, a rezultate očekujem do kraja tjedna. Zadaća je inspekcije ustanoviti kada je došlo do pogoršanja dječakova zdravstvenog stanja, kada su se kod njega javili znakovi sepse i septičkog šoka, je li to moglo biti prepoznato prije i je li dijete trebalo biti prije upućeno u bolnicu – izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Naime, dječak se razbolio početkom prosinca i roditelji su ga više puta vodili liječnicima koji nisu vidjeli ništa alarmantno. Samo prošle nedjelje s djetetom su dva puta bili na hitnoj pomoći u Metkoviću, odakle su ga vratili kući iako mu je bivalo sve lošije. Tek u ponedjeljak, kada su ga doveli pedijatrici u vrlo teškom stanju, hitno je helikopterom prevezen u splitsku bolnicu. Prekasno, preminuo je od sepse

Milan Kujundžić
1/6

Je li dječak mogao biti spašen i jesu li liječnici pogriješili, pitanje je na koje ogorčena javnost traži odgovor. Kujundžić je rekao kako smatra da u konkretnom slučaju nije problem nedostupnost laboratorijske pretrage krvi tijekom vikenda jer je ona mogla biti obavljena i ranije budući da je dječak prethodnih deset dana dolazio liječniku. 

– Pacijent je deset dana dolazio i bilo je moguće napraviti laboratorijske pretrage, a uz to laboratorij u Metkoviću radi i subotom i  ima pripravnost za hitne intervencije. A ako je bila takva indikacija, pacijenta se moglo u roku od jednog sata poslati u laboratorij u Split ili Dubrovnik – izjavio je Kujundžić.

Ministar tvrdi kako sustav nije zakazao jer su vrata ordinacija bila otvorena i dijete je pregledavano, a je li u tome bilo kakvih propusta, ustanovit će inspekcija.

Video - Konferencija o smjernicama borbe protiv karcinoma 

 

Komentara 5

NA
navrhbrda
17:02 17.12.2018.

Sve je unapred dogovoreno. Nema krivih. Kujundjic je vec sve strpao pod tepih da spasi sebe od odovornosti.

AE
Aedes2017
20:41 17.12.2018.

Treba pitati taj ,,medicinski otpad,, u Metkoviću jesu li u rodu s Dr Josefom Mengele ?

SH
Stevo.Hasanbegovic
17:03 17.12.2018.

Jel on formirao inspekciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije