Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Inspekcija ministarstva u splitskom KBC-u istražuje slučaj kardiokiruga osumnjičenog za korupciju

doktori
Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.12.2018.
u 19:12

Dao je iskaz u splitskoj policiji te je pušten da se brani sa slobode

Inspekcija Ministarstva zdravstva u ponedjeljak je u splitskom KBC-u pregledavala dokumentaciju vezano za slučaj kardiokirurga protiv kojega je Uskok prošlog tjedna pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženoga pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita, no unatoč operaciji pacijent je umro.

Anton Marović, pomoćnik ravnatelja KBC-a za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC-u, izjavio je Hini kako je inspekciju čini pet članova, kojima je na uvid data dokumentacija koju su tražili. Najavio je kako će inspekcija u splitskom KBC-u boraviti i u utorak.

U ravnateljstvu KBC-a doznaje se kako je osumnjičeni kardiokirurg danas bio na svom radnom mjestu u toj zdravstvenoj ustanovi. Naime, nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv njega, on je dao iskaz u splitskoj policiji te je pušten da se brani sa slobode.

Uskok je u prošli petak izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju KBC a pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju, te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

No, kada je 12. studenoga od supruge pacijenta, koja je osumnjičena za davanje mita, primio 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao.

Nakon toga je 16. studenoga od spomenute žene primio i dodatni iznos od 2.000 eura, navode u Uskoku.

Istraga je pokrenuta nakon nakon što je Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, cijelu priču ispričala u emisiji Nove TV "Provjereno".

VIDEO: Zdravko Mamić o presudi

Ključne riječi

Komentara 1

PJ
pjer1963
20:23 03.12.2018.

Pacijenti su navikli doktore da uzimaju mito(i ne samo doktore) jer uvijek misle da moraju dati da bi dobili bolju uslugu. Vecina doktora dobro rade svoj posao i neugodno im je nesto uzeti ali su pacijenti onda uvrijedjeni ako Doktor ne uzme "mali poklon". Radim u njemackoj bolnici i pacijentu nebi palo napamet da plate doktoru zato sto rade njihov posao. Eventualno ostave par eura sestrama za kavu i to je to.Zato prestanite placati a ako cujete da je netko platio prijavite policiji. U roku od godine dana mito ce biti iskorijenjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije