Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Inicijativa za osnivanje Jadranskoga kulinarskog instituta

institut
VL
16.09.2010.
u 16:36

Znanstveni pristup istarskim autohtonim prehrambenim proizvodima i istarskom kulinarstvu značio bi podizanje kvalitete i konkurentnosti istarske gastronomije i turizma.

Mediteranski institut za istraživanje života iz Splita i Istarska županija iskazali su zajednički interes za suradnju. Istarski župan Ivan Jakovčić razgovarao je danas u Poreču s ravnateljem MedILS-a dr. Miroslavom Radmanom, a razgovoru su nazočili i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, Edvin Jurin, izvršni direktor McCann Ericson Hrvatska, i Rene Bakalović, gastronomski stručnjak.   

Ivan Jakovčić  i dr. Miroslav Radman razgovarali su o mogućnostima promocije Istre osnivanjem Jadranskoga kulinarskog instituta. Misija Jadranskoga kulinarskog instituta, kako predlaže  Jakovčić, bila bi sljubiti vrhunska znanstvena dostignuća s istarskom gastronomijom kroz znanstvenu verifikaciju autohtonih prehrambenih proizvoda istarskog poluotoka i pristupa istarskoj kuhinji.  

Znanstveni pristup istarskim autohtonim prehrambenim proizvodima i istarskom kulinarstvu značio bi podizanje kvalitete i konkurentnosti istarske gastronomije i turizma.

Komentara 1

UT
utatica
22:10 19.09.2010.

Od Radmana ništa novog, gjde se vrti lova i seks tu je on isto ko i njegov brat. Najpšrije je pokušao otuđiti Vilu Dalmaciju al ga Primorac sprječava u zadnji čas raskidanjem Ugovora koji su kmeri s Radmanom zaključili, paa nam s Marincem gura GMO usjeve, pa s Goldsteinom i Mesićem potpisuje (daje podršku )hrvatski rječnik pun srbizama kojeg nam uguravaju na CD.ima u škole, naravno uživa veliku podršku Slobodna Uzelca, uglavnom svi članovi antihrvatskog kluba uvijek na okupu radi davanja potpore jednih drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije