Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LGBT prava

Inicijativa 'U ime obitelji' kritizira Pusić zbog potpisivanja Deklaracije

u ime obitelji,portal
Željko Lukunić/PIXSELL
04.10.2013.
u 18:58

Inicijativa navodi da je Pusić u ime RH potpisala tzv. ''Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta“ koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava.

Građanska inicijativa ''U ime obitelji“ iskazala je zabrinutost, kako navode, ''pristranim'' izvješćivanjem ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić na sastanku u UN-u, gdje se Hrvatska 26. rujna priključila asocijaciji 11 zemalja nazvanih "Lesbian, gay, bisexual, transgender Core Group“.

Inicijativa navodi da je Pusić u ime RH potpisala tzv. ''Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta“ koja između ostalog, LGBT prava svrstava u ljudska prava.

– Dok je aktualna ministrica izvijestila u UN-u o ''nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu hrvatskih građana prema LGBT osobama", pri čemu je navela splitski primjer od prije dvije godine, propustila je to isto tijelo izvijestiti o nezadovoljavajućem ponašanju Vlade RH, u kojoj je i sama ministrica, te o nepoštivanju prava građana da se na referendumu izjasne je li brak zajednica žene i muškarca. Isto tako, aktualna ministrica propustila je izvijestiti o nezadovoljavajućem i često nasilnom odnosu dijela hrvatskih građana koji su napadali volontere Građanske inicijative ''U ime obitelji“. U svibnju je ove godine, tijekom izjašnjavanja građana RH o raspisivanju referenduma, policiji je prijavljeno više od 50 napada u manje od 10 dana – podsjećaju u inicijativi ''U ime obitelji.''

>>U ime obitelji: Nismo mijenjali referendumsko pitanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije