Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazala se neučinkovitom

Inicijativa Istina o Istanbulskoj podnijela novu ustavnu tužbu

Istina o Istanbulskoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.04.2019.
u 13:12

Ne želimo nikoga diskriminirati, ali ne želimo da se našoj djeci nešto nameće kroz argument Istanbulske konvencije. Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih se godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile, rekla je Kristina Pavlović iz inicijative

Na godišnjicu ratifikacije Istanbulske konvencije, inicijativa Istina o Istanbulskoj podnijela je novu ustavnu tužbu kojom kani pobiti zaključak Sabora iz veljače o odbacivanju njihova zahtjeva za raspisivanjem referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije, uz objašnjenje da se Sabor "u slučaju nedoumica" bio dužan obratiti tom sudu prije donošenja zaključka.

Inače, Sabor je u veljači donio zaključak da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma koji je ova inicijativa tražila jer nije prikupljeno dovoljno potpisa.

- Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije se smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No, eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zlouporaba moći od strane vladajuće elite prema vlastitim građanima koji su svoje mišljenje htjeli iskazati na referendumu – rekla je Kristina Pavlović iz inicijative dodavši da se rodna ideologija počela uvoditi i u obrazovni sustav te da se krenulo već od vrtićke dobi. U nekim vrtićima koje nije htjela imenovati, tvrdi da djevojčice tjeraju da se igraju autićima, a dječake da se igraju lutkama.

- Ne želimo nikoga diskriminirati, ali ne želimo da se našoj djeci nešto nameće kroz argument Istanbulske konvencije. Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih se godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No, eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zloupotreba moći od strane vladajuće elite prema vlastitim građanima koji su svoje mišljenje željeli iskazati kroz referendum – ocijenila je Kristina Pavlović.

HRAST-ov Hrvoje Zekanović zaključuje da se Konvencija pokazala neučinkovitom, te da se prije godinu dana "vidjelo zajedništvo HDZ-a i SDP-a koji na isti način jedinstveno surađuju i u Europskom parlamentu".

Komentara 2

PA
pax5
13:46 12.04.2019.

Tako je.Ako je demokracija onda se mora dozvoliti pravo na drugo mišljenje..Nismo svi istih svjetonazora...A to bi trebalo biti plus a ne negativnost...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:46 12.04.2019.

Bla bla. Predizborna sracka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije