Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedovoljna pomoć gospodarstvu

Inicijativa Glas poduzetnika traži od premijera smjenu ministra Horvata

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.03.2020.
u 10:01

Trebamo ministra koji će se za gospodarstvenike zalagati na jednak način kako se ministar Beroš zalaže za zdravlje, poručili su

Inicijativa Glas poduzetnika uputila je predsjedniku Vlade  Andreju Plenkoviću zahtjev za smjenom ministra gospodarstva Darka Horvata

Njihov zahtjev prenosimo u cijelosti.

"Inicijativa Glas Poduzetnika je u nekoliko dana okupila više od 60.000 poduzetnika i naših zaposlenika, obrtnika i slobodnih zanimanja.

Već tjedan dana komuniciramo kako smatramo da su mjere koje su donesene za pomoć gospodarstvu nedovoljne i da će rezultirati valom otkaza. Po jučerašnjim i današnjim reakcijama medija možete vidjeti da smo bili u pravu.

Ministar Horvat je donošenjem ovih mjera, odbijanjem prijedloga naše inicijative i svih relevantnih poslovnih udruga i stručnjaka o nužnosti otpisa poreza i doprinosa, te neprimjerenim izjavama u javnosti, pokazao da nije kompetentan upravljati svojim resorom u kriznoj situaciji i da ne zastupa interese hrvatskog gospodarstva i društva u cijelosti. Trebamo ministra koji će se za gospodarstvenike zalagati na jednak način kako se ministar Beroš zalaže za zdravlje.

Ovim putem tražimo da hitno razriješite ministra Horvata, postavite sposobnog ministra gospodarstva i hitno osnujete Gospodarski krizni stožer u kojem moraju biti i predstavnici poduzetnika i ekonomske struke", stoji u priopćenju Inicijative.

Komentara 9

ED
edgar2
10:34 25.03.2020.

Sastanak Eurogrupe 16. ožujka • Sve državne vlasti omogućit će funkcioniranje automatskih stabilizatora. • Koordinirani napori na europskoj razini nadopunit će nacionalne mjere (1% BDP-a neto), 37 milijardi EUR investicijskih fondova, 28 milijardi EUR strukturnih fondova, zajam obrtnog kapitala EIB od 20 milijardi EUR, ulaganja EIB-a od 20 milijardi EUR. "

Avatar Zarko_Oremovic
Zarko_Oremovic
11:05 25.03.2020.

Situacija je delikatna, a mjere koje su donesene sigurno u cilju imaju pomoć gospodarstvenicima. Treba razmišljati dugoročno, a mislim da bi bilo pogrešno odmah dovesti gospodarstvo na koljena. Za slučaj da se situacija pogorša, mjere sekundarnog, tercijarnog itd vala su spremne.

ED
edgar2
10:22 25.03.2020.

IIF je u svojim prognozama iz ožujka 2020.g. objavio da bi pad ekonomije eurozone mogao biti oko 5%...(a prognoza iz listopada 2019.g. je da će BDP biti u pozitivi)...Šok je ogroman, a pravo je vrijeme za solidarnost, pogotovo unutar zemlje...Ovaj pakett koji je dala vlada, sigurno će s vremenom trebati povećavati...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije