Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA POGREŠKA

Informacija da su napadači komunicirali putem PlayStationa je netočna

PS4
Foto: Sean Dempsey/Press Association/PIXSELL
16.11.2015.
u 21:09

Forbes je objavio izjavu belgijskog ministra izrečenu tri dana prije napada

Mnogi su mediji ovih dana objavili informaciju da su napadači na Pariz komunicirali putem igraće konzole PlayStation 4. Međutim, ispostavilo se da je informacija netočna.

Kako piše Kotaku, ugledni Forbes objavio je vrlo čitani članak u kojemu stoji da je belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon rekao da agenti Islamske države koriste PS4 za komunikaciju zbog težeg nadzora. Problem je u tome što je Jambon to rekao na konferenciji za medije održanoj 10. studenog, dakle tri dana prije terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno najmanje 129 osoba. Forbes je također objavio da je PS4 pronađen u stanu napadača prilikom racija u Belgiji, što nije potvrđeno.

Autor teksta Paul Tassi priznao je Kotakuu da je pogriješio te da je morao ispraviti pogrešku.

Unatoč ovoj pogrešci, priča o povezanosti terorista i gaming-platformi nije potpuno bez osnove. Tako je, na primjer, u svibnju austrijski tinejdžer povezan s tzv. Islamskom državom uhićen jer je koristio PlayStation za pohranu planova za izradu bombe. Mladić je osuđen na dvije godine zatvora.

>> Diplomatski izvori: Francuska će u petak tražiti suspenziju Schengena

>> NATO ide na Islamsku državu?

Komentara 5

KR
kresimirn
09:02 17.11.2015.

stisnuo sony da mu imidz ne uniste

EN
enresu
23:02 16.11.2015.

" Tako je. na primjer, u svibnju austrijski tinejdžer povezan s Islamskom državom uhićen jer je koristio PlayStation za pohranu planova za izradu bombe. Mladić je osuđen na dvije godine zatvora." LOL

Avatar plejer_as
plejer_as
09:21 17.11.2015.

sony drži konce u svojim rukama, patentirano.... ne moš kupit ni bateriju za staru kameru ako nije patent

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije