Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ines Strenja Linić:

'Spremna sam se odreći besplatnog dopunskog osiguranja u korist socijalno ugroženih građana'

Ines Strenja Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2016.
u 17:20

Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj i to zbog ozljeda ili bolesti nastalih u Domovinskom ratu

Nakon što je jutros, gostujući u emisiji na N1 televiziji, saborska zastupnica Ines Strenja Linić otkrila da je oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja brojni mediji prenijeli su tu vijest. Zbog nepotpune informacije Strenja Linić objavila se javnosti kako bi dodatno pojasnila svoju izjavu vezanu uz oslobođenje plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja. 

– Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj temeljem članka 11. Zakona o hrvatskim braniteljima i članka 14. a. Zakona o dopunskom osiguranju i to zbog ozljeda ili bolesti koje su nastale u Domovinskom ratu – objasnila je Strenja Linić i dodala da je u ratu kao braniteljica provela 1629 dana na prvoj crti kao liječnica u Gospiću te da je pritom u tri navrata nastradala i to ne samo od gelera. 

– Svejedno, ako je to potrebno, ja ću se odreći besplatnog dopunskog osiguranja te potaknuti preispitivanje potrebe podizanja imovinskog cenzusa kako bi se što više građana koji su socijalno ugroženi oslobodilo plaćanja. Također, smatram da osim socijalnih kategorija pojedine skupine bolesnika svakako i dalje trebaju biti oslobođene plaćanja – poručila je Ines Strenja Linić.

>>Ines Strenja-Linić: Oslobođena sam plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja

>>Strenja Linić nakon sastanka Domoljubne koalicije i Mosta u Saboru: O izvještaju HNB-a će se glasati

Komentara 14

PI
prava istina
17:54 08.04.2016.

a da nije objavljeno i dalje bi imala beneficiju. Ne treba se ona toga odricati a siromašne, nego to nije trebala i tražiti. Dakle dok ide ide, uzmi što se da.

BJ
Bjelovar112
17:58 08.04.2016.

samo HRVI od 40% oslobodjeni su Participacije dakle gospodja ima status HRVI

DU
Deleted user
20:21 08.04.2016.

Bolje bi bilo da pogleda predizborne snimke što je sve obećavala zajedno sa svojim šefom. Ili je problem memorija ili smo kupljeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije