Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele otpadnu ambalažu
Povratak na članak

Industrija se protivi povratnoj naknadi za mlijeko i boce od 0,2 litre

Proizvođači upozoravaju da će im nova odredba donijeti ogromne troškove, a u Hrvatskoj se ionako prikuplja 96% PET ambalaže.

Komentari 3

Avatar Grunf
Grunf
11:35 14.05.2019.

pa onda pakirajte u staklenu ambalažu i stvar rješena. jeftinije,zdravije i ekološkije

VL
DU
Deleted user
11:55 14.05.2019.

Samo nek se protivi, trebate im uslišati molbu i uvesti i svima ostalima. I zašto bi poskupilo? Kad vratiš dobiješ naknadu nazad ili ostaviš antoneliću da i on nešto zaradi... Treba proširiti i na ambalažu od deterđenata i ulja... Da je pameti uvelo bi se da proizvođač bilo kakvog smeća mora platiti do zadnje lipe i trošak njegovog zbrinjavanja, a ne da to plaćaju porezni obveznici.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:00 14.05.2019.

tako je, uvesti i naknadu za nutelu, linoladu! i kraševe napolitanke! sve je to 'povratna ambalaža'! sve se da oporabiti i ponovno iskoristiti! amerikanci to znaju i svoje smeće bacaju u jugostičnoj aziji, laos, vijetnam, u novije vrijeme i mjanmar, gdje su našli zajednički jezik sa huntom i nasljednicima. nego... zašto bi povratna naknada bila veća od stvarnih troškova proizvodnje ambalaže?! zar smo toliko bogati da si možemo priuštiti da jednu pet bocu, čija proizvodnja stoji oko 25 lipa, mi plaćamo pola kune?! zašto bi se netko bogatio na naš račun?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.