Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ništa nas ne smije iznenaditi'

Indonezija održala spektakularne protuterorističke vježbe

22.12.2008.
u 13:01

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagadana kada tisuće turista dolaze u Indoneziju natjeralo je službene vlasti na velike protuterorističke akcije i vježbe koje se odvijaju po hotelima u Jakarti. Više od 6500 pripadnih specijalnih postojbi sudjelovalo je u simulaciji terorističkih napada poput onih koji su se desili krajem studenog u Indiji.

Mumbai se neće ponoviti
Osim u Jakarti, vježbe su održane i na Baliju koji krajem prosinca "okupiraju" brojni turisti iz Europe i SAD-a, a koji je zbog brojnih gostiju potencijalna meta terorista. Indonezija, koja je najmnogoljudnija muslimanska država na svijetu, velik dio svog proračuna puni zbog turizma i ne želi da krvave slike poput onih prošlomjesečnih u Mumbaiju odu u svijet. Pogotovo zato što su prije šest godina pripadnici terorističke organizacije Jemaah Islamiah postavili seriju bombi na Baliju koje su ubile više od 200 ljudi.

Mir i dobro
Nakon toga jedno vrijeme turisti su zaobilazili aktraktivnu indonezijsku lokaciju u širokom luku, a ovom vježbom Indonezija želi poručiti potencijalnim gostima da su sigurni. Samo trebaju uplatiti aranžman i bez straha od terorista uživati u moru i ispijati koktele.

(mKm)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije