Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETI ODNOSI

Indija protjeruje pola zaposlenika pakinstanskog veleposlanstva: 'Bili su uključeni u špijunažu'

A supporter of India's ruling BJP reacts as she is detained by the police during a protest against China, in Kolkata
Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.06.2020.
u 16:33

Prošli tjedan države su optužile jedna drugu i za ilegalno zatvaranje i mučenje diplomata

Indija je u utorak rekla da planira protjerati iz zemlje pola zaposlenika pakistanskog veleposlanstva u New Delhiju zbog špijunaže.

"Bili su uključeni u čin špijunaže i zadržali u odnose s terorističkim organizacijama", reklo je indijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Indija će također za jednak broj srezati zaposlenike u svome veleposlanstvu u Islamabadu, piše u izjavi.

Glasnogovornik pakistanskog veleposlanstva u New Delhiju nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. 

Indija je 31. svibnja protjerala dva pakistanska diplomata nakon što su uhićeni zbog navodne špijunaže, no Islamabad tvrdi da su te tvrdnje bile "neutemeljene".

Odnosi između nuklearnih suparnika su napeti te je učestalo protjerivanje diplomata na osnovu optužbi za špijunažu.

Ni Pakistan ni Indija nemaju trajnog veleposlanika i prošli mjesec obje su države optužile jedna drugu za ilegalno zatvaranje i mučenje diplomata.

 

Komentara 1

ZI
zimerman
00:47 24.06.2020.

Pakistan je bio dio Indije , prvo sto su uradilI Pakistanci /muslimani Kada su se odvojili pobili su sve šijite koji nisu htijeli preci na islam . Dok sa druge strane u Indiji muslimani uživaju sva moguća prava . SadaSada im to nije dosta pa hoće Kašmir koji pripada Indiji a poslije kašmira će htijeti i sve ostalo . To je stara taktika blagoslovljena Kuranom, tako su uzeli nekada kršćansku Siriju iTursku i mnoge druge države . Konstantno teroriziraju po Indiji ubijaju ljude po hotelima i tako rastjeruju turiste . Naj gore u svemu tome je sto ih štite ljevičarski mediji .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije