Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVILNOSTI NA IZBORIMA

Incident u Sisku: Stariji birač neprimjetno uzeo 43 listića, našli ga kako ih zaokružuje

Marko Dimic/PIXSELL
16.05.2021.
u 18:25

Listiće ipak nije uspio ubaciti u kutiju

Sitne nepravilnosti na biračkim mjestima ispravljaju se u hodu, ali one nisu takve da bi mogle utjecati na rezultat, kazala je Ana Lovrin, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva, dodajući da su u Sisku imali specifičan slučaj.

- Tu je intervenirala i policija, imamo i policijsko izvješće. Dogodilo se to da je došao jedan stariji birač, po policijskom izvješću radi se o starijoj populaciji, o dementnoj osobi, koja je na neki način, a da to nije primijetio birački odbor, uzela 43 glasačka listića. Kako im je bilo čudno da ga nema, vidjeli su što je i našli su ga da zaokružuje te listiće - kazala je Lovrin za HRT.

Napomenula je da ih nije uspio ubaciti u kutiju.

- Na trenutak se glasovanje zaustavilo po naputku Gradskog izbornog povjerenstva Sisak. Svi ti listići su notirani serijskim brojevima, izuzeti su od ostalih listića i u tom smislu neće nikako moći utjecati na rezultat izbora - dodala je.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Nositeljica liste Možemo trgala plakate

Ključne riječi

Komentara 5

CR
crocro
20:28 16.05.2021.

Znači oni koji sjede za stolom i primaju dnevnikcu nisu odradili svoj posao. A posao im je da glasaču u ruke predaju potreban broj listića za glasovanje, do kojih listića on sam ne bi smio doći a kamoli uzeti sam. Loše organizirano biračko mjesto.

ST
Stipan
20:34 16.05.2021.

Ako ovi koji su zaduženi za red i kontroliraju da sve ide u redu i pošteno kako je moguće da netko eto tako uzme 43 listića. Dali igraju igrice i ne obavljaju posao ili spavaju ili su ćoravi...

FA
FantaOrange
21:03 16.05.2021.

za koga je glasao na njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije