Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema opasnosti

Incident u nuklearki na jugoistoku Ukrajine

1. Černobil, Ukrajina
Foto: Screenshot Youtube
03.12.2014.
u 13:07

Incident se dogodio u Bloku 3 nuklearne elektrane, a vlasti tvrde da opasnosti za građane nema

- Dogodio se manji incident u nuklearnoj elektrani u Zaporožju na jugoistoku Ukrajine, no nema nikakve opasnosti za građane, objavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk dodavši kako će se ministar energetike uskoro obratiti javnosti s detaljnijim informacijama.

Prema pisanju lokalnih medija problem je nastao u Bloku 3 nuklearne elektrane, u reaktoru koji ima 1000 mW, što bi moglo utjecati na energetsku stabilnost Ukrajine.

Reaktor je odmah stavljen izvan pogona, a procjenjuje se kako bi ponovo mogao proraditi u roku od dva do tri dana.

- Od ministra energetike očekujem da detaljno izvjesti javnost o kakvom se kvaru radi i koji su slijedeći koraci kako bi se što prije osigurala energija za građane i gospodarstvo, te kako bi nuklearna elektrana Zaporožje ponovo bila u normalnoj funkciji, zaključio je Jacenjuk.  

Komentara 8

BF
brkonja fra brkati
15:28 03.12.2014.

Ako Jatsenjuk kaže da nema nikakve opasnosti,onda možete mirno spavati.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:23 03.12.2014.

Ma kako bi Ukrajinska nuklearna centrala mogla biti opasna. Ukrajinske nuklearne centrale su poznate po tome sto su totalno bezopasne, sjetimo se samo Cernobila.

L0
luena 01
18:40 03.12.2014.

Sve te nuklearke treba iskljucit i preci na proizvodnju obnovljive energije... i bbioenergije,em nema stetnosti za okolis em nije stetno za ljude kao nuklearke....Pogledajmo Cernobil ,koliko je godina od tada proslo a mjesta u okruzenju napustena i radioaktivno zagadjena i danas...Isto i sa Fokusimom ista prica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije