Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTURNI BEČ

Incident u Austriji: Plesao užičko kolo u razredu pa ga profesor pljunuo

Sukob s nastavnikom u Austriji
Foto: Facebook
05.05.2019.
u 16:43

Na skandal su reagirale i političke stranke koje upiru prstom u odgovorne

Glavna priča u Austriji ovih dana nije baš pozitivna. U jednoj srednjoj tehničkoj školi nedaleko od Beča došlo je pravog incidenta kada je jedan od učenika prvo motao cigaretu ispred profesora, a zatim pustio užičko kolo i zaplesao s kolegama ispred razreda, prenosi Telegraf.rs.

Ne bi se o tome pričalo da netko od učenika nije sve to snimao i objavio na društvenim mrežama.

Nakon što je učenik počeo plesati s kolegama profesor mu je prišao i vjerojatno ga zamolio da prestane s time. Sljedeći kadrovi prikazuju naguravanje profesora s učenicima, a u jednom dijelu snimke profesor pljuje učenika.

Ovakav video i događaj izazvao je, naravno, hrpu komentara u kojima mnogi staju na stranu profesora. Prvotno se pisalo da je škola odlučila uručiti otkaz nastavniku, no onda se na internetu pojavila peticija koja zahtijeva smjenu čitave uprave škole. Peticiju je potpisalo čak 10 tisuća ljudi.

U cijelu raspravu uključile su se i austrijske političke stranke. Desničarska Slobodarska partija Austrije (FPO) za incident je okrivila Socijaldemokrate i Stranku zelenih pod čijom vlašću je obrazovanje u glavnome gradu Austrije.

Čeka se ponedjeljak kada će biti objavljena odluka o konačnim sankcijama.

Komentara 70

Avatar Trpimir
Trpimir
17:49 05.05.2019.

Mota cigaretu u razredu za vrijeme nastave!, pusti glazbu pred profesorom u razredu za vrijeme nastave, pocne plesati pred profesorom u razredu za vrijeme nastave, pocne verbalno vrijedjati i provocirati profesora i profesor i cijelokupni kadar dobiju otkaz! WOW.

0
0
17:38 05.05.2019.

Pa očigledno je da maltretiraju nastavnika...da su ove mladiće poslali trajno van iz škole bio bi mir.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
17:55 05.05.2019.

Koja nekulturna bagra, kako ovaj profesor uopće može raditi u takvim uvjetima? Sramota za austrijsko školstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije