Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji zasad nepoznati

Incident na granici BiH i Hrvatske: Ozlijeđeno 18 migranata

Granica Velika Kladuša
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
07.08.2019.
u 11:54

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su danas lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata. Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo.

Još se prikupljaju operativne informacije s terena, rekla je glasnogovornica. 

Sigurno je zasad da su policajci u BiH migrante otkrili oko 1 sat poslije ponoći. Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

Iz velikokladuškog doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
12:30 07.08.2019.

Maja Sever je s njima na ti, nju pitajte i imate vijesti iz prve ruke! Policijsko izvješće je nevjerodostojno, Maja je mjerna jedinica istinitog izvještavanja. Ni Matija Babić joj nije ravan!

WI
Winston
12:25 07.08.2019.

Pametni stave žilet žicu na granicu.

Avatar white socks
white socks
12:26 07.08.2019.

Policija bi trebala ljubazno zamoliti migrante da ne prelaze granicu. Ako pak migranti inzistiraju na prelasku, policija se treba skloniti da prođu. Pored toga, može im ponuditi hranu i piće te čistu odjeću (samo novu, markiranu). To može ali ne mora, ali svakako angažirati autobuse visoke turističke klase i prevesti migrante tamo gdje žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije