Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NORMALIZIRANI SUSTAVI

INA uspostavila usluge koje privremeno nisu radile zbog kibernetičkog napada

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
17.03.2020.
u 17:03

Slučaj kibernetičkog napada je prijavljen nadležnim institucijama, s kojima Ina u potpunosti surađuje, javljaju iz Ine

INA Grupa je uspostavila usluge koje povremeno nisu radile na njihovim maloprodajnim mjestima, kao što su izdavanje bonova za mobitele i plaćanje komunalnih računa, zbog kibernetičkog napada koji se dogodio sredinom veljače te ih kupci sada mogu ponovno koristiti, priopćili su u utorak iz te naftne kompanije. 

Slučaj kibernetičkog napada je prijavljen nadležnim institucijama, s kojima Ina u potpunosti surađuje, dodaje se.  

U priopćenju se napominje i da napad nije ugrozio kontinuitet poslovanja kompanije, opskrba tržišta bila je neometana, a prodaja goriva na maloprodajnim mjestima kontinuirana. Također, provedba svih plaćanja bila je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, Ina kartici ili bankovnoj kartici. 

INA Grupa izvijestila je u nedjelju, 16. veljače, da se nalazi pod kibernetičkim napadom, koji je započeo 14. veljače oko 22 sata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije