Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humana gesta

INA uručila donaciju Klinici za plućne bolesti KBC-a Zagreb

Foto: Igor Šoban/PIXSELL
06.09.2017.
u 13:47

Ova je prva u nizu od sedam donacija koje će INA do kraja godine uručiti bolnicama diljem Hrvatske. Donacija u iznosu od 120 tisuća kuna namijenjena je nabavci novog kompleta klimatizera multisplit sustava.

Inina donacija u iznosu od 120 tisuća kuna koju je prof.dr.sc. Anti Ćorušiću, ravnatelju Kliničkog bolničkog centra, uručio g. Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine, omogućit će KBC-u Zagreb zamjenu dotrajalog sustava klimatizacije u Klinici za plućne bolesti Jordanovac.

Ova je prva u nizu od sedam donacija koje će INA do kraja godine uručiti bolnicama diljem Hrvatske. Donacija u iznosu od 120 tisuća kuna namijenjena je nabavci novog kompleta klimatizera multisplit sustava.

Osim ove, INA je pripremila donacije za još šest bolnica diljem Hrvatske koje će uručiti do kraja godine. G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Suradnja s KBC Zagreb na neki način je postala tradicija te me veseli što je INA i ovom prilikom doprinijela boljim uvjetima rada i liječenja na Klinici Jordanovac gdje se brinu o pacijentima iz cijele Hrvatske. Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Ininog poslovanja, a ovo je prva od sedam donacija bolnicama koje će INA uručiti do kraja godine kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.“

„KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, tako da iskreno zahvaljujemo Ini na zaista vrijednoj i korisnoj donaciji koja će značajno doprinijeti poboljšanju uvjeta u kojima se liječe naši pacijenti“, izjavo je g. Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Akademik Miroslav Samaržija, dr. med., specijalist internist, pulmolog; predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Zagreb, dodao je: „Adekvatna klimatizacija prostora je od izuzetnog značaja za pacijente koji boluju od respiratornih bolesti pa će ova donacija doprinijeti boljem liječenju i bržem oporavku teških bolesnika. Upravo iz tih razloga su klimatizirani prostori intenzivnog i postintenzivnog liječenja te hitnog prijama bolesnika.“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije