Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Imovinske kartice na parlamentarnim izborima bit će veliki uteg HDZ-u

Damir Krstičević i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.02.2020.
u 00:23

Probleme s popunjavanjem imovinskih kartica prije Damira Krstičevića i Dražena Bošnjakovića imali su ministri Kujundžić, Kuščević, Goran Marić i Gabrijela Žalac koji su zbog toga na kraju bili prisiljeni napustiti Vladu

Afere vezane uz krivo popunjene imovinske kartice sve više ministara zasigurno će utjecati i na unutarstranačke izbore u HDZ-u. Za početak, pitanje je hoće li Andrej Plenković ustrajati na ideji da mu izborni stožer u utrci za još jedan mandat vodi Damir Krstičević, nakon što se i on našao pod povećalom javnosti jer je u imovinsku karticu unio upola manju vrijednost vikendice od cijene po kojoj ju je kupio.

Odraz kampanje

Ministar obrane još je jednom, čini se, reagirao emotivno na pritisak pod kojim se našao, no Plenković tvrdi da ovaj put nije dao ostavku. Ipak, najavljuje da će s Krstičevićem razgovarati, a o čemu konkretno, ne otkriva.

– Poznajem ga dobro i kao ministra, napravio je jako puno u svom resoru. Stavio je u središte hrvatskog vojnika i modernizaciju Hrvatske vojske. Sigurno je osobno pogođen jer je vrlo emotivan. Razgovarat ćemo tijekom vikenda i vidjeti kako dalje – kazao je Plenković. S obzirom na razumijevanje koje je pokazao za ministra obrane, zasad se ne čini da bi i Krstičević, poput svojih kolega, mogao ostati bez funkcije.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Slovenija se pozvala na pogrešan članak, i to na pogrešnom sudu

>> Ana-Marija radi u Combisu, u novi stan uselit će se s dečkom

>> Sve koji u RH dolaze iz zaraženih zemalja nadziru epidemiolozi

>> Vili Beroš: Kombinirat će se javni i privatni zdravstveni sektor, ali bez monopola

>> Miro Kovač: I za Plenkovića i za HDZ bilo bi najbolje da se on uopće ne kandidira za predsjednika

>> Virusi stalno mutiraju i samo je pitanje kada će u globalnom svijetu izbiti neka nova pandemija

Ključne riječi

Komentara 33

BO
bolonjez
21:37 31.01.2020.

Neprirodan slijed događaja da baš dan za danom izađe "afera" s Kujundžićem, pa Krstičevićem, Bošnjakovićem. Netko ima dobru strategiju i skrivajući se iza pozornice vuče konce kako njemu paše.

DE
derin
21:16 31.01.2020.

S obzirom da sam vidio čini mi se večeras da se u bujici udara po generalu Krstičeviću, heroju Domovinskog rata onda sve više mi se čini da se udara na Krstičevića i Kujundžića jer su uz Plenkovića i jake karike i da ti napadi ne dolaze s ljevice. Sramite se! A ekipa koja stoji iza Škore puna milijuna. Markićka kupuje milijunske nekretnine oko Dubrovnika!

JS
Jurica_Spindl
21:31 31.01.2020.

Stanje njegove imovinske kartice ne umanjuje doprinos koji je ostavio na području svoga resora i Plenković je toga itekako svjestan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije