Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novorođena djeca

Imotski dijeli poticaje za novorođenčad: Za treće dijete i 50 tisuća kuna

Novorođenčad
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
20.02.2019.
u 15:34

Gradsko vijeće Imotskog odlučilo je radi povećanja nataliteta u tom gradu obiteljima koje dobiju prvo dijete pomoći s deset tisuća kuna, za drugo dijete s 20 tisuća, a za treće i svako iduće dijete s 50 tisuća kuna

Gradsko vijeće Imotskog odlučilo je radi povećanja nataliteta u tom gradu obiteljima koje dobiju prvo dijete pomoći s deset tisuća kuna, za drugo dijete s 20 tisuća, a za treće i svako iduće dijete s 50 tisuća kuna, priopćila je u srijedu gradska uprava. Svi roditelji s prebivalištem u Imotskom ostvaruju pravo na tu novčanu pomoć za djecu koja će se roditi u sljedeće dvije godine, počevši od 1. siječnja 2019., ističe se u priopćenju.

Kako se navodi, Imotski se tom mjerom istaknuo na nacionalnoj razini kao grad koji intenzivno radi na konkretnim mjerama i rješenjima za problem iseljavanja građana te za stvaranje novih perspektiva za rad i život u gradu.

"Želim da Imotski bude grad prilika i grad budućnosti. Zato smo krenuli u jednu veliku i ambicioznu mjeru poticaja za svu rođenu djecu u našem gradu", rekao je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. Po njegovim riječima, Grad Imotski stoji uz roditelje.

"Znamo da je u trenutcima rođenja djeteta podrška roditeljima bitna, zato smo ih, kao grad, odlučili dodatno potaknuti novčanom naknadom", rekao je Budalić. Dodao je kako gradske vlasti različitim projektima žele učiniti Imotski boljim mjestom za život. 

 

 

 

 

Komentara 1

Avatar tituš
tituš
15:38 20.02.2019.

mjere koje kasne barem 35 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije