Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštaju dubrovnik

Imigranti pod policijskom pratnjom krenuli u Ježevo

imigranti (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/6
05.07.2012.
u 16:33

U tijeku je intenzivna međunarodna policijska suradnja u koju je uključen Interpol

Šezdeset šest imigranata azijskog podrijetla sa 15-metarske jedrilice Marina drink, koji su u ponedjeljak dotegljeni u dubrovačku luku Gruž, danas su u poslijepodnevnim satima pod policijskom pratnjom krenuli u Prihvatni centar za strance u Ježevu nedaleko od Ivanić Grada. Državljani Afganistana, Pakistana, Egipta, Bangladesa, Somalije, Libije, Sirije, Palestine i Iraka u Ježevo će putovati dvama autobusima.

Imigranti su sve do danas bili zbrinuti u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije. Kako javlja PU dubrovačko-neretvanska, u tijeku je intenzivna međunarodna policijska suradnja u koju je uključen Interpol, a sve u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Ključne riječi

Komentara 18

ZA
zagrebHR
17:03 05.07.2012.

oni su bili vijest u medijima za 2-3 dana i sad je gotovo, novinari su pisali razne stvari o njima u vezi deportacije u Grčku i prenosili izjave osoba koje ne znaju o tome, jasno je bilo da će u Ježevo a ako neki od njih zatraži azil onda ide u Kutinu, naravno da nema ništa od toga da ih se na brzinu deportira u Grčku što su neki koji ne znaju proceduru pisali, budući da su oni sad na trošak poreznih obveznika bilo bi normalno da nam MUP dostavi podatke kad i ako ih se eventualno deportira, na koji način i koliko to košta porezne obveznike ali naravno mi o daljoj proceduri više nećemo ništa čut o njima

ZA
zagrebHR
17:27 05.07.2012.

Grčka ih neće jer ne prima ni iz zemalja EU-a a kamoli će iz Hrvatske, u Grčkoj je luda kuća s emigrantima, prodiru im sa svih strana, na granici s Turskom je vanredno stanje,podižu se zidovi, uvode vojne mjere, grade logori za azilante, hvata ih se po ulicama u racijama, niko ne zna ni koliko ih ima, ne znaju više Grci što bi s emigrantima i azilantima, i sad došli neki pametnjakovići iz Hrvatske pisat da će ovi na brzinu u Grčku, oni će u Ježevo a onda kako bude, bilo bi transparentno da nam MUP da podatke koliko oni koštaju jer to plaćaju porezni obveznici ali MUP će to prešutit a s ovima kako bude

PE
perozagreb
16:43 05.07.2012.

Kako u Ježevo? Pa Grčka je u drugom smjeru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije