Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMENOVANJA

'Imenovanjem Topolovca u NN krši se Zakon o sukobu interesa'

Anđelko Topolovec
Tomislav Miletić/Pixsell
04.07.2014.
u 19:00

Zakon kaže da općinski načelnik ne može istovremeno biti i predsjednik uprave trgovačkog društva

Dan nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice Petra Piskača (HNS-ova kvota) razriješila dužnosti predsjednika uprave Narodnih novina i za novog šefa uprave predložila Anđelka Topolovca (HNS), Topolovec nam je rekao kako ta rotacija nije povezana s time što Piskač navodno prelazi u reformiste Radimira Čačića.

– Ne, moje imenovanje nije povezano s Piskačem. Nemam informacija da on prelazi k Čačiću, a koliko sam ja čuo, Piskač odlazi iz Novina u mirovinu jer ima 70 godina – rekao nam je Topolovec, inače načelnik općine Radoboj.

Prijedlog za imenovanje Topolovca pomalo začuđuje jer ga je u veljači Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već kaznilo s osam tisuća kuna zbog istodobnog obnašanja volonterske dužnosti načelnika i članstva u upravi Narodnih novina.

– Dat ću ostavku na mjesto načelnika općine. U razgovoru s resornim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom odlučili smo da je u interesu i Vlade i HNS-a da to ovako napravimo. U općini će biti raspisani izvanredni izbori za načelnika – kaže Topolovec.

Predsjednica povjerenstva Dalija Orešković kaže da, sukladno Zakonu, općinski načelnik ne može istodobno biti i predsjednik uprave trgovačkog društva. No, člankom 20., stavkom 3. Zakona propisano je i da obveze traju 12 mjeseci od prestanka obnašanja dužnosti pa bi u tom slučaju, ako Topolovec i da ostavku, opet bio u sukobu interesa.

>> Topolovec: Sve što sam stekao u životu stvorio sam na pošten način

Komentara 8

DU
Deleted user
21:40 04.07.2014.

Sad se neće nitko pitati koliko će općinu Radoboj koštati izvanrdeni izbori da bi jedna sitna duša ispunila svoju bolesnu ambiciju za koju na kraju krajeva nije ni kvalificiran.

DU
Deleted user
22:12 04.07.2014.

Eto "mali Čačić" kako ga od milja zovu u Radoboju odrekao se imena za poziciju.Moralno i principijelno!

DO
domagojknez
02:14 05.07.2014.

Pripiti zagorec iz Hns-a postavljen u profitabilnu tvrtku,a uspješni predsjednik smijenjen. Narodne novine ce propast u par mjeseci. Ko i njihov famozni jutarnji koji je duzan drzavi samo par milijardi kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije