Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka predsjednice

'Ime hrvatske države konačno i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta!'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.06.2019.
u 22:50

S posebnim poštovanjem, dodala je, spominjemo se danas našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je odlučno poveo hrvatski narod u stvaranje neovisne države, i naših branitelja koji su je obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim državljanima Dan državnosti, 25. lipnja, istaknuvši kako je donošenjem Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske kao i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske - ime hrvatske države konačno i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta.

"Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani!

Ponosno i radosno čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske! U povijesti hrvatskoga naroda 25. lipnja 1991. jedan je od najvažnijih datuma. Donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske značio je ne samo konačan državnopravni raskid veza s republikama bivše Jugoslavije nego i izlaz iz višestoljetne vezanosti Hrvatske za složene državne zajednice.

Ime hrvatske države konačno je i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta!", naglasila je predsjednica Republike Grabar-Kitarović.

"S posebnim poštovanjem", dodala je "spominjemo se danas našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je odlučno poveo hrvatski narod u stvaranje neovisne države, i naših branitelja koji su je obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu. Ta pobjeda označila je konačno dovršenje djela naše povijesne borbe za suverenu i samostalnu hrvatsku državu".

Predsjednica Grabar-Kitarović u čestitci je istaknula kako je Hrvatska iz dana u dan sve poznatija u svijetu po mnogim uspjesima. "A to je zahvaljujući prije svega vama, svojim jedinstvenim ljudima. Ostvarujmo i dalje svoju državu domovinom blagostanja, sigurnosti i ponosa. I proslavimo ovaj veliki dan radosno i ponosno! Zaslužili smo! Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska!", navela je u prigodnoj čestitci predsjednica Republike.

Komentara 29

YY
yy1
00:37 25.06.2019.

Naša mladost izgrađuju druge države jer ste vi političari uništili i pokrali ovu našu tako da bez naše mladosti i nije više lijepa.

EL
elkomadante
23:51 24.06.2019.

Žalosno je to što su Predsjednici i Premijeri napravili od Države

DU
Deleted user
06:51 25.06.2019.

Sreca nasa da smo imali Tudmana istinskog domoljuba,povjesnicara i ratnog stratega..Hvala mu da danas imamo drzavu pa kakva god bila koju cemo izgradivati s boljim ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije