Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE HLADNJAKE

Imate li ovaj proizvod u kući? Nemojte ga koristiti, povlači se iz prodaje!

13.12.2012., Bacva - Delicije od bijelog bakalara u restoranu Milena. Priprema okruglica od bakalara sa sezamom.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL
01.12.2020.
u 09:38

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)

Sjemenke sezama, integralne, organske "Nutrigold" od 500 grama, najbolje upotrijebiti do 31.12.2020., opozivaju se zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida, izvijestili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede.

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade)

Šifra je proizvoda je 001668,  a LOT: ACC/2019/101. 

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća  o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća i Uredbe o utvrđivanju općih načela i uvjeta Zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.tvornicazdravehrane.com/obavijest-o-povlacenju-proizvoda/.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:48 01.12.2020.

"Organski", a zatrovan pesticidima.... LOL

ZO
zoranos
11:15 01.12.2020.

Za ovo se treba iću u zatvor!!! Kako možeš lagati ljude da imaš ogranski proizvod a na njemu pesticidi??? Pa to su kupovali i teški bolesnici i plaćali više jer je organski proizvod! I što sada samo će se povući ta serija i idemo dalje nekažnjeno??? Ako se ogranska hrana plaća više onda treba i imati nešto više - biti bez pesticida! Tko to prekrši gubi licencu, mora micati organska i sl. uz velike kazne! Ovo drugo nema smisla! Ja sada imam puno pravo sudski goniti tu firmu jer sam prevaren i tražiti debelu odštetu!

GE
generacija57
10:05 01.12.2020.

A tko je dozvolio uvoz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije