Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILO SE TUŽITELJSTVO

Imamo nalaz očevida u Sarajevu: Poznato što je uzrok oštećenja zrakoplova Croatia Airlinesa

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/11
23.06.2022.
u 12:36

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koordinirao je provođenje očevida u Međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu

U prijepodnevnim satima završio je očevid nakon incidenta u Međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu. Podsjetimo, na sinoćnjem letu iz Zagreba za glavni grad BiH prilikom slijetanja oštećen je zrakoplov Croatia Airlinesa. Prve neslužbene informacije govorile su da je zrakoplov propucan vatrenim oružjem, a sada se oglasilo i Tužiteljstvo BiH koje je provodilo očevid. 

VIDEO: Oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa u Sarajevu

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH koordinirao je provođenje očevida koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio tim za očevid. Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja.
 
Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem.


 

Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na djelovanje projektila iz vatrenog oružja", stoji u priopćenju.

Prema informacija s aplikacije FlightRadar 24, riječ je o letu OU342, odnosno redovnoj liniji iz Zagreba za Sarajevo na kojoj prometuje zrakoplov tipa De Havilland Canada Dash 8-400, odnosno turbopropelerski zrakoplov kapaciteta 68-78 putnika.

1/7

Zrakoplov je poletio iz Zagreba u 22 sata te prema planu sletio u Sarajevo u 22:35. 

Dodajmo kako je jutrošnji let na redovnoj liniji iz Sarajeva za Zagreb otkazan, a putnici će biti prevezeni drugim zrakoplovom. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za posadu i putnike, poručuju iz Croatia Airlinesa.

"Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti", poručili su iz Croatia Airlinesa.

Ključne riječi

Komentara 38

VI
Vivian
13:00 23.06.2022.

Ceka se izjava predsjednistva BiH, ali kad usklade stavove.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:44 23.06.2022.

Prema stavu nestručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Metak ne pravi mehaničke udarce već neke druge, nemam pojma koje.

ME
medvedgrad
13:19 23.06.2022.

Laganje i falsifikat Na tome im se bazira sve, od lazne povijesti do "nacije"pa sve do tog da ih nismo spasili u ratu. I tako danas zahvaljuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije