Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
303. Sinjska alka

Imamo nove tribine, bolje od onih na Poljudu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
30.07.2018.
u 19:00

Opet će doći državni vrh i obećavati brda i doline, a Sinj od njihova dolaska ima jedino račune za ono što su pojeli i popili, kaže saborski zastupnik Mosta Miro Bulj

Pala je kiša u petak poslijepodne i alkarsko je trkalište, na kojem se svakodnevno alkari pripremaju za 303. Alku koja se trči u nedjelju 5. kolovoza, toga dana bilo pusto.


Zato su nove tribine, okupane kišom, blistale. Kapacitet im je 5200 sjedaćih mjesta, a cijena im je bila gotovo pet i pol milijuna kuna.

– Uzeli smo najkvalitetnije na tržištu od tvrtke koja oprema stadione. Bolje su od onih na Poljudu, vrlo udobne, s naslonom – pohvalili su se Sinjani iz Viteškog alkarskog društva koje smo zatekli na trkalištu.
Od ove godine tribine su postavljene duž cijelog trkališta.

Foto: Privatna arhiva/ PIXSELL

Dio je to projekta “Sinj u sridu” za koji su VAD i Grad Sinj dobili značajan novac iz fondova EU.
Međutim, ovogodišnju Alku, na koju će doći cijeli državni vrh, Sinj dočekuje uz političku krizu u gradskoj vlasti. Koalicija Nezavisne liste dr. Stipice Jadrijevića, iz čijih je redova gradonačelnica Krstina Križanac, s Mostom je propala, Joško Kontić (Most) dao je ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Ostavku je nedavno dao i potpredsjednik vijeća Zvonko Maras.

Za Veliku Gospu, 15. kolovoza, u Sinju je i Dan grada, a komisija se nije mogla dogovoriti ni oko nagrada Grada.
U blizini trkališta sreli smo Miru Bulja, nekadašnjeg alkarskog momka, sada saborskog zastupnika i sinjskoga gradskog vijećnika Mosta.

– Pokušali smo nešto učiniti za grad Sinj. Napravljeno je puno toga, ali izašli smo iz vlasti zbog javne nabave. Malverzacijom s natječajima izabrana je 10 milijuna kuna skuplja ponuda – kaže Bulj. Tvrdi da politička kriza ne postoji.

– Puno je važnije to što će nam opet doći državni vrh i obećavati brda i doline, a Sinj od njihova dolaska ima jedino račune za ono što su pojeli i popili – tvrdi Bulj.

Gradonačelnica Kristina Križanac kaže da nije sretna zbog krize u Gradskom vijeću.

– Otvoreni smo za suradnju sa svima, i s Mostom i s HDZ-om, i nadam se da ćemo postići dogovor – kaže Križanac. Ističe da je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave pregledala slučaj i zaključila da nije bilo nepravilnosti.

– Pred nama je velik posao i pozivam sve kolege u Gradskom vijeću da se dogovorimo – kaže Kristina Križanac. 
Ističe da sve to što se događa u gradskoj vlasti neće utjecati na Alku i njezinu organizaciju.

Tako i izgleda, novi alkarski vojvoda Boško Ramljak odabrao je alkare kopljanike, oni su uvježbani, a nove tribine su spremne.

 

>> 'Oliver umro? Takvi ljudi su oduvijek tu i ostat će zauvijek'

1/9

Komentara 1

Avatar sindarela
sindarela
19:19 30.07.2018.

Doće vam predsjednica i sve vas izgrlit i izljubit samo nabavite ☂️ ambrelu ako krene kiša da gospa nepokisne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije