Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskustvo pacijenta

'Imam nesvjestice, a na MR mozga trebam za 20 mjeseci'

Zlata Radović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
11.02.2015.
u 12:45

Neurolog je Zagrepčanku Zlatu Radović poslao na magnetsku rezonanciju mozga nakon što je EEG pokazao odstupanja

Nakon nesvjestica uz povraćanje i lošeg EEG nalaza, neurolog je Zagrepčanku Zlatu Radović uputio na magnetsku rezonanciju mozga. Poslala je uputnicu i dobila termin – 12. listopada 2016. Godinu i osam mjeseci ta žena treba čekati pretragu koja bi joj trebala postaviti dijagnozu i prema tome odrediti liječenje. Ujedno je dokaz da su liste čekanja i dalje rak-rana hrvatskog zdravstva.

– Za EEG je bilo raznih termina, ali sam zbog čekanja odustala od bolnica i pregled obavila u Domu zdravlja. Pokazao je neka odstupanja pa je liječnica zatražila MR mozga. Dobila sam termin – za 20 mjeseci – opisuje svoje iskustvo pacijenta Zlata Radović kojoj je navedeni termin dodijeljen u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice.

>>Vargin plan za liste čekanja: Pacijente koji najdulje čekaju zvat će u srijedu popodne i u subotu

Njezin je primjer jedan u nizu jer se lista čekanja svakodnevno samo nadograđuje novim terminima. Do zahtjeva liječnika specijalista za magnetsku rezonanciju mozga gđa Radović prošla se sve pretrage koje prethode magnetu. Rezultat EEG nalaza alarmirao je na potrebu za MR mozga, a neke nalaze još nije, kaže, ni podigla.

– To se mora učiniti do 15 sati, a ja to ne mogu. Zamolila sam da mi ih ostave negdje, ali su mi odgovorili da nekoga pošaljem. Kad sam rekla da nemam koga poslati i da ne vidim u čemu je problem da mi se ostavi nalaz negdje u zgradi, dobila sam odgovor: “Ako ste mogli doći na gastroskopiju, onda možete doći i po nalaze” i žena mi je spustila slušalicu – opisuje gđa Radović koja je nakon pritužbe taj nalaz ipak uspjela dobiti mailom.

Na MR mozga će, kaže, privatno jer bilo bi nerazumno, a za zdravlje možda i opasno, čekati listopad 2016.

>>Pacijente koji najdulje čekaju zvat će u srijedu popodne i u subotu

Komentara 5

BA
bajo2
12:59 11.02.2015.

padnite na sred ulice u gradu.odvest ce vas u bolnici i to odmah uraditi!

MA
maklin
09:59 30.11.2015.

Prijatelja naručili za točnu 1 godinu, gdje su oni ministri šta su obećavali preglede u mjesec dana?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:35 11.02.2015.

MRI joj uopce nece postaviti dijagnozu jer nije nuzan za dijagnozu. Neurolog joj odredjuje MRI zato sto ne zna postaviti dijagnozu pa se onda nada da ce joj netko drugi (neuroradiolog koji cita MRI nesto mozda naci) to uciniti umjesto njega. Klasicni lov u mutnome jadna pacijentica umjesto da potrazi drugog neurologa ceka na nepotreban test.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije